Εκμίσθωση του κυλικείου στο Δημοτικό θερινό κινηματογράφο ”ΠΑΝΘΕΟΝ”

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ (ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.)

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 9/6/2015

A.Π 5912

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ    ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ

ΘΕΡΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΠΑΝΘΕΟΝ, ΤΕΡΜΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ

H Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αγίας Βαρβάρας (ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β), πρόκειται να προβεί σε απευθείας εκμίσθωση του κυλικείου που βρίσκεται εντός του θερινού κινηματογράφου ΠΑΝΘΕΟΝ, Τέρμα Δεληγιάννη στην Αγία Βαρβάρα, για την εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων στις κινηματογραφικές προβολές καθώς και σε προγραμματισμένες ποιοτικές εκδηλώσεις καλλιτεχνικών σκοπών.

Σημειώνεται ότι η μίσθωση αυτή, ρητά εξαιρείται της προστασίας του Ν.813/1978 «Περί εμπορικών μισθώσεων» σύμφωνα με τη σαφή διάταξη του εδαφ. Δ΄ του άρθρου 3 και του άρθρου 2 του Ν. 1229/1982.

Η διάρκεια της απευθείας προαναφερόμενης εκμίσθωσης δεν θα υπερβαίνει τους τρεις μήνες σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 192 του Ν. 3463/2006 καθώς και της υπ’ αρ. 51/2015 απόφασης του Δ.Σ της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.

Κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να έχει υπόψη του τα παρακάτω:

1.      Ο υπό εκμίσθωση χώρος αποτελείται από το κτήριο του κυλικείου και θα

χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο ως κυλικείο. Οι τιμές πώλησης των προσφερομένων προϊόντων δεν θα είναι ανώτερες των τιμών των αγορανομικών διατάξεων.

2.      Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται για το χρονικό διάστημα από 25 Ιουνίου 2015 – 6 Σεπτεμβρίου 2015, αρχής γενομένης από την ημέρα της υπογραφής της σχετικής σύμβασης.

3.      Σιωπηρή παράταση της μισθώσεως, σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να γίνει.

4.      Το ελάχιστο ποσό του μισθώματος του προαναφερόμενου κυλικείου, καθορίσθηκε στο ποσό ύψους € 1.300,00 συνολικά για το διάστημα από 25/6/2015 έως 6/9/2015 . Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας θα ακολουθούν το πρόγραμμα προβολών και εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί στο χώρο του ΣΙΝΕ  ΠΑΝΘΕΟΝ. Δεκτή θα γίνει η προσφορά του ενδιαφερόμενου, που προσφέρει το μεγαλύτερο τίμημα για την μίσθωση.

5.      Το μίσθωμα θα καταβληθεί στο λογιστήριο της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. τμηματικά σε 2 ισόποσες δόσεις ως εξής:  1η δόση την 31η Ιουλίου 2015 και 2η δόση την 7η Σεπτεμβρίου 2015.Από το λογιστήριο ο μισθωτής θα λάβει σχετικό γραμμάτιο είσπραξης, που θα αποτελεί και το μόνο αποδεικτικό στοιχείο καταβολής του μισθώματος.

6.      Καθυστέρηση καταβολής του μισθώματος πέραν της οριζόμενης ως άνω προθεσμίας σημαίνει έκπτωση της εγγυητικής επιστολής του μισθωτή η οποία εισπράττεται κατά τις διατάξεις περί εισπράξεως και βεβαιώσεως δημοτικών εσόδων.

7.      Η ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β δεν αναλαμβάνει καμία δέσμευση προς σύναψη σύμβασης , δεδομένου ότι επαφίεται στην πλήρη διακριτική της ευχέρεια η ματαίωση της παρούσας διαδικασίας ή επανάληψη αυτής με τους ίδιους όρους ή με νέους όρους αποκλειόμενης οιασδήποτε αξιώσεως των ενδιαφερόμενων.

 

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ      ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέσει ενσφράγιστο φάκελο με τα οριζόμενα στην παρούσα δικαιολογητικά καθώς και την προσφορά του για το μίσθωμα ενώπιον της τριμελούς επιτροπής η οποία έχει ορισθεί με την με αριθμ. 51/2015 απόφαση του Δ.Σ της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β την 11η-6-2015 ημέρα Πέμπτη  και ώρα 15:00 μ.μ., στην έδρα της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β , η οποία βρίσκεται επί της οδού Σίφνου και Αγίου Γεωργίου στην Αγία Βαρβάρα.

Ο ενσφράγιστος φάκελος της προσφοράς θα πρέπει να περιλαμβάνει τα κάτωθι:

1.      Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας είτε πρόκειται για φυσικό πρόσωπο είτε για εκπρόσωπο νομικού προσώπου καθώς και του αξιόχρεου εγγυητή του.

2.      Υπεύθυνη δήλωση από φυσικό ή νομικό πρόσωπο για αποδοχή ορισμού αξιόχρεου εγγυητή με πλήρη προσδιοριστικά στοιχεία του καθώς και το ΑΦΜ του. Ο εγγυητής θα είναι αλληλέγγυος και σε ολόκληρο υπεύθυνος με τον μισθωτή για

την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης.

3.      Αποδεικτικό φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας συμμετέχοντα και εγγυητή του που ισχύουν κατά τη προαναφερόμενη ημερομηνία.

4.      Απόσπασμα ποινικού μητρώου έκδοσης τουλάχιστον του τελευταίου τριμήνου α) του φυσικού προσώπου που συμμετέχει στη δημοπρασία β) των διαχειριστών σε περίπτωση ομορρύθμων Ο.Ε και ετερορρύθμων Ε.Ε. και των Εταιρειών Περιορισμένης ευθύνης γ) του Προέδρου και του Διευθύνοντα Συμβούλου σε περίπτωση ανώνυμης εταιρείας Α.Ε. Σε περίπτωση που το απόσπασμα ποινικού μητρώου δεν είναι λευκό θα υποβάλλεται ένορκη βεβαίωση ενώπιον δικαστικής αρχής ή συμβολαιογράφου περί των αδικημάτων που αφορούν οι καταδίκες που είναι γραμμένες στο μητρώο.

5.      Υπεύθυνη δήλωση του συμμετέχοντα ότι δεν έχει κινηθεί διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση σε βάρος του ούτε έχει κηρυχτεί σε πτώχευση ούτε βρίσκεται σε διαδικασία λύσης ή και εκκαθάρισης.

6.      Βεβαίωση της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου μας ότι ο συμμετέχων και ο εγγυητής του δεν έχει ληξιπρόθεσμες βεβαιωμένες οφειλές προς τον Δήμο ή αν τυχόν έχουν τέτοιες έχει ήδη εισαχθεί σε ρύθμιση και ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του ανελλιπώς.

7.      Υπεύθυνη δήλωση του συμμετέχοντος στη διαδικασία ή του νόμιμου εκπροσώπου του περί του ότι δεν έχει αποκλεισθεί από διαγωνισμούς του Δημοσίου και των Ν.Π.Δ.Δ.

 

Όλα ανεξαρτήτως τα έγγραφα που θα κατατεθούν οφείλουν να είναι σε ισχύ κατά την προαναφερόμενη ημερομηνία είτε πρωτότυπα είτε ευκρινή φωτοαντίγραφα των πρωτοτύπων εγγράφων που εκδόθηκαν από τις υπηρεσίες και τους φορείς τους όπως ορίζεται στον Ν.4250/ΦΕΚ 74Α/26-3-2014, εκτός της φορολογικής ενημερότητας η οποία θα πρέπει να είναι πρωτότυπη ή θεωρημένη όπως ο νόμος ορίζει.

Στην περίπτωση νομικών προσώπων ή ενώσεων υποβάλλονται όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα από τα οποία αποδεικνύεται η νόμιμη σύστασή τους καθώς και το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που έχουν το δικαίωμα να δεσμεύουν με την υπογραφή τους το νομικό πρόσωπο ή την ένωση.

 

Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται, λόγω του κατεπείγοντος, σε διάστημα πέντε (5) ημερών μετά την κοινοποίηση της κατακυρωτικής απόφασης για το αποτέλεσμα της διαδικασίας να προσέλθει μαζί με τον εγγυητή του για τη σύνταξη και την υπογραφή της σύμβασης σύμφωνα με τους όρους, όπως αυτοί αποτυπώνονται και στην παρούσα πρόσκληση.

 

Περαιτέρω, σημειώνεται ότι:

 

  • Ο μισθωτής υποχρεούται να λειτουργεί το κυλικείο συνέχεια και χωρίς διακοπές από Τρίτη έως και Κυριακή όλες τις ώρες λειτουργίας του θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «ΠΑΝΘΕΟΝ» και τις ώρες πραγματοποίησης των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για την εξυπηρέτηση των θεατών.
  • Κατά την έναρξη της μίσθωσης και πριν την παράδοση του μισθίου θα πραγματοποιηθεί καταγραφή όλων των κινητών που βρίσκονται εντός του κυλικείου.
  • Μετά τη λήξη της μίσθωσης ο μισθωτής υποχρεούται να παραδώσει το μίσθιο σε άριστη κατάσταση, μη δικαιούμενος ουδεμίας αποζημίωσης και για οποιαδήποτε αιτία. Επίσης, υπάρχει υποχρέωσή του όπως εντός εύλογου χρονικού διαστήματος (15 περίπου ημερών) να αποσύρει όλα τα κινητά (και μόνο) πράγματά του, ειδάλλως θεωρείται ότι εκχωρούνται δωρεάν στο Ν.Π.Ι.Δ. «Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αγίας Βαρβάρας (ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.)»
  • Στην περίπτωση που θα διαπιστωθούν από τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αγίας Βαρβάρας (ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.) ζημιές ή φθορές που οφείλονται σε κακή χρήση ή ανεπαρκή συντήρηση ή τέλος κάθε είδους λειτουργικές ανωμαλίες του μισθίου, έστω κι αν εμφανίζονται για πρώτη φορά, θα καλείται ο μισθωτής εγγράφως να προβαίνει ο ίδιος σε ορισμένο χρονικό διάστημα με δικά του έξοδα στην αποκατάσταση των ζημιών και φθορών που έχουν διαπιστωθεί.
  • Ο μισθωτής υποχρεούται να τηρεί τις διατάξεις για την κοινή ησυχία, καθαριότητα και υγιεινή, είναι υποχρεωμένος να λειτουργεί το κυλικείο με τρόπο που να εξυπηρετεί τους επισκέπτες του κινηματογράφου. Επίσης να είναι ενήμερος της με αριθμ. 50/2015 παράγραφος Ε απόφαση του Δ.Σ της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β
  • Το Ν.Π.Ι.Δ. «Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αγίας Βαρβάρας (ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.)» σε περίπτωση παράβασης οποιουδήποτε όρου της σύμβασης μίσθωσης που θεωρούνται όλοι ουσιώδεις, καθώς και για καθυστέρηση του μισθώματος σε όποιο λόγο ή αιτία και αν οφείλεται αυτή, έχει το δικαίωμα να θεωρήσει αν θέλει τη σύμβαση λυμένη ή να κάνει αγωγή απόδοσης του μισθίου κατά του μισθωτή σύμφωνα με τη διαδικασία των αριθμών 647 και επομ. του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
  • Ο ίδιος μισθωτής είναι υποχρεωμένος, σε περίπτωση που λυθεί η σύμβαση μισθώσεως από υπαιτιότητα του στην καταβολή και των υπολοίπων μισθωμάτων μέχρι τη λήξη της μίσθωσης. Εκτός από τη μονομερή καταγγελία της σύμβασης από τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αγίας Βαρβάρας (ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.) κατά τα ανωτέρω, η λήξη της συμβάσεως χωρεί αυτοδικαίως λόγω θανάτου ή νομικής ανικανότητας του μισθωτή. Στις περιπτώσεις αυτές το μίσθιο περιέρχεται αυτόματα στην κατοχή της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αγίας Βαρβάρας (ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.). Στους κληρονόμους του μισθωτή δεν αναγνωρίζεται κανένα δικαίωμα, γιατί πρόκειται περί μισθώσεως ιδιαίτερου δικαιώματος σε κοινόχρηστο χώρο και το δικαίωμα αυτό είναι προσωποπαγές.
  • Καθυστέρηση καταβολής του μισθώματος πέραν της οριζόμενης ως άνω προθεσμίας σημαίνει έκπτωση της εγγυητικής επιστολής του μισθωτή η οποία εισπράττεται κατά τις διατάξεις περί εισπράξεως και βεβαιώσεως δημοτικών εσόδων.
  • Με την υπογραφή της σύμβασης θα κατατεθεί εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης τράπεζας ή γραμμάτιο εγγυήσεως του ταμείου παρακαταθηκών δανείων ως εγγύηση καλής εκτέλεσης των όρων της σύμβασης, ποσού ίσου με το 1/10 του μισθώματος, για την έγκαιρη εξασφάλιση της έγκαιρης καταβολής του μισθώματος και την τήρηση όλων των όρων του

Η παρούσα  θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο & στην επίσημη ιστοσελίδα του

Δήμου Αγίας Βαρβάρας

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.

ΣΙΟΥΤΗ ΚΟΡΝΕΛΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΑ