Ανακοίνωση για την “Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος” και τη φωτιά στο ΚΔΑΥ

  • Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο ΠΕΣΥΔΑΠ επιλέγει στρατηγικά  να εφαρμόσει σχέδιο δράσης – σε συνεργασία με τους Δήμους μέλη του – για την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης και τόνωσης του ενδιαφέροντος για το αστικό και φυσικό περιβάλλον.

Για τον λόγο αυτό συμμετέχει σε σειρά θεματικών εκδηλώσεων και δράσεων των Δήμων – μελών του, με την παρουσία του Προέδρου αλλά και στελεχών του στις εκδηλώσεις, με συμμετοχή σε εκθέσεις και με περίπτερα.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται, παράλληλα, η εκλαϊκευση των δράσεων του ΠΕΣΥΔΑΠ που στηρίζονται στην διαδημοτική συνεργασία όπως το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων, η αποκατάσταση επικίνδυνων ΧΑΔΑ, ο σχεδιασμός εγκατάστασης και λειτουργίας φωτοβολταϊκού συστήματος, ο σχεδιασμός εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας κομποστοποίησης, η μέτρηση ρύπανσης φυσικών αποδεκτών, ο έλεγχος της Η/Μ ακτινοβολίας και των Η/Μ πεδίων, η καταγραφή και αντιμετώπιση περιβαλλοντικού θορύβου και η πυροπροστασία Όρους Αιγάλεω.

ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΚΔΑΥ

Την έντονη ανησυχία της για τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία  εκφράζει  η διοίκηση του ΠΕΣΥΔΑΠ σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ)

Οι εκπομπές από την καύση πλαστικών και αγνώστου προέλευσης υλικών  περιέχουν εξαιρετικά   επικίνδυνες και τοξικές ουσίες

Ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης τόνισε σχετικά ότι: “Ζητάμε άμεση κατάσβεση και  απόδοση ευθυνών για το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται . Το γεγονός  θα μπορούσε να αποφευχθεί αν οι υπεύθυνοι έκαναν σωστά την δουλειά τους. Απαιτούμε να διενεργούνται ουσιαστικοί έλεγχοι στην λειτουργία των ΚΔΑΥ”.

Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά

τηλ. επικοινωνίας: 210-4015451 φαξ: 210-4015452

Please consider the environment before printing this e-mail