Έως τα τέλη Ιουνίου οι τελικές προτάσεις του Υπουργείου Υγείας για τη λειτουργία του Νοσοκομείου


Μέσα στο μήνα, δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Ξάνθος, θα γίνει γνωστή η τελική πρόταση του Υπουργείου για τη λειτουργία του Νοσοκομείου της πόλης μας.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα των συνομιλιών του με τους Δημάρχους της περιοχής Καπλάνη, Μπίρμπα και Σελέκο, την Τρίτη 2 Ιουνίου όταν οι δήμαρχοι τον επισκέφτηκαν και συζήτησαν μαζί του το μέλλον του Νοσοκομείου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου και εκπρόσωπος των εργαζομένων σε αυτό.

Η πρόταση των Δημάρχων ήταν η επαναλειτουργία του Νοσοκομείου με όλες τις απαραίτητες κλινικές, πλήρη εξωτερικά Ιατρεία και 24ωρη εφημερία.

Σε πρώτη φάση ο κ. αναπληρωτής υπουργός, ο οποίος έδινε το παρόν του στις συγκεντρώσεις που είχαν πραγματοποιηθεί κατά του κλεισίματος του Νοσοκομείου, από την προηγούμενη Κυβέρνηση, δεσμεύτηκε για την μεταφορά των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) από την Βενιζέλου και αυτών από την οδό Νέστου στο χώρο του Νοσοκομείου, όπως επίσης και για την λειτουργία Παθολογικής Κλινικής.

Επίσης ανακοίνωσε πως το υπουργείο προσανατολίζεται στην λειτουργία του Νοσοκομείου σε συνεργασία με το ΑΤΤΙΚΟΝ και όχι με αυτό της Νίκαιας. Με τον τρόπο αυτό θα αποσυμφορηθεί το Νοσοκομείο που λειτουργεί στο Χαϊδάρι και θα δοθεί “ζωή” σε αυτό της πόλης μας.

Οι προτάσεις του υπουργείου θα γίνουν γνωστές στους εμπλεκόμενους φορείς έως τα τέλη Ιουνίου και θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για το Νοσοκομείο.

Στην επόμενη συνάντηση με τους Δημάρχους θα παρευρίσκεται και ο Υπουργός Υγείας κ Κουρουμπλής. Ο κ. Ξάνθος οποίος είναι γνώστης του ζητήματος ελπίζουμε να εισηγηθεί μέτρα και λύσεις για τις οποίες προεκλογικά είχε αγωνιστεί και πρωτοστατήσει.