Την ανάγκη στήριξης σε βάθος χρόνου των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, ζήτησε ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Την ανάγκη στήριξης σε βάθος χρόνου των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, καθώς και των εργαζομένων τους, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, συμπολίτης μας, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA (13/08/2021).

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι χρειάζεται μεν να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις από την Πολιτεία, ωστόσο ακόμη κι αν οι πυρόπληκτες επιχειρήσεις καταφέρουν να ξαναστηθούν, θα είναι δύσκολο να λειτουργήσουν σε ένα τέτοιο περιβάλλον, για την αντιστροφή του οποίου θα χρειαστεί πολύς χρόνος. Απαιτείται επομένως, όπως είπε, η λήψη γενναίων μέτρων από την Πολιτεία για διάστημα τουλάχιστον δύο ετών τόσο για τις επιχειρήσεις (αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων) όσο και για τους εργαζόμενους σε αυτές.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης έχουν καεί πάνω από 20 κτήματα δεξιώσεων, στα οποία απασχολούνταν εκατοντάδες εργαζόμενοι. Και να επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις αυτές, είναι προφανές ότι δύσκολα θα επιλέξει κάποιος την περιοχή για να πραγματοποιήσει κάποια εκδήλωση, εξήγησε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου, ερωτηθείς σχετικά, αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου, μεταξύ των οποίων η άμεση διάθεση οικονομικής ενίσχυσης ύψους 100.000 ευρώ σε επιχειρήσεις της Αττικής που υπέστησαν ολική ή μερική καταστροφή από τις πυρκαγιές, αλλά και η συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους σε Εύβοια και Ηλεία.