Η Φωτιά στη Βόρεια Αττική και την Εύβοια: Οι μεγάλοι πονοκέφαλοι των αρχών κατά τη διάρκεια της νύχτας

Τα πεζοπόρα τμήματα συνέχισαν να επιχειρούν εχθές και μετά τη δύση του ηλίου αλλά δύο ήταν οι μεγάλοι πονοκέφαλοι που υπήρχαν στις αρχές για το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Αττική.

Από τη μία η διαρκής μάχη με τις αναζωπύρωση των μετώπων καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι στις πλαγιές των βουνών που μαινόταν η φωτιά τις τελευταίες ημέρες είχαν αναπτυχθεί πολύ υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα η αναζωπύρωση να είναι πολύ εύκολη και πολύ γρήγορη.

Το φαινόμενο αυτό αντιμετώπισαν Πυροσβέστες και εθελοντές καθ΄ όλη τη διάρκεια της μέρας ενώ τα εναέρια μέσα έκαναν ρίψεις. Με την απουσία των εναέριων μέσων μετά την δύση του ηλίου η διαδικασία αυτή όπως είναι λογικό έγινε πολύ πιο δύσκολη.

Σε δεύτερο επίπεδο εκφράζεται προβληματισμός από τα συνεχή φαινόμενα εμπρησμών που διαπιστώνονται σε περιοχές τόσο που είχαν δοκιμαστεί από την πυρκαγιά αλλά και περιοχές που ανήκουν στον αστικό ιστό της Αθήνας. Για τον λόγο αυτό βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού τόσο οι αστυνομικές δυνάμεις όσο και εθελοντικές ομάδες οι οποίες σε περιοχές που συγκεντρώνουν αυξημένες πιθανότητες να ξεσπάσει κάποια φωτιά κάνουν συνεχείς περιπολίες.

πηγή: PARAPOLITIKA

Φωτιά στην Εύβοια: Κοκκίνισε ο ουρανός από τις φλόγες – Καίγονται χωριά

Πολύ δύσκολη νύχτα και για την Εύβοια επίσης – Δεν δαμάζονται οι φλόγες παρά τις υπεράνθρωπες οι προσπάθειες για κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς

Φώτισε ο ουρανός της Εύβοιας από τις τεράστιες φλόγες που έκαψαν χωριά και το Σάββατο, καθιστώντας ανήμπορους τους κατοίκους να τις δαμάσουν παρά τις  προσπάθειες τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το χωριό Βουτάς τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ η πύρινη λαίλαπα έφτασε και στις Μηλιές.

Το βράδυ που πέρασε επίσης απειλήθηκαν ανοιχτά και τα Βασιλικά, ενώ νωρίτερα σοβαρό κίνδυνο διέτρεξαν τα χωριά Σήμια, Κρυονερίτης και Αγδίνες.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται στις εν λόγω περιοχές, οι εθελοντές που δίνουν μάχη σώμα με σώμα με την κόλαση της φωτιάς απευθύνουν συνεχείς εκκλήσεις στην Πολιτεία να βοηθήσει και να στείλει εναέρια μέσα. «Θα καούμε. Δε σώζεται η κατάσταση. Η φωτιά θα σταματήσει στην αμμουδιά, στη θάλασσα», έλεγε κάτοικος της περιοχής που βρίσκεται σε συναγερμό.

πηγή: ΤΟ ΕΘΝΟΣ