Από την κόλαση της Βαρυμπόμπης, στην ασφάλεια του ΔΙΚΕΠΑΖ

Δελτίο Τύπου

Από την κόλαση της Βαρυμπόμπης, στην ασφάλεια του ΔΙΚΕΠΑΖ

Ασθενοφόρα του ΔΙΚΕΠΑΖ συνεχίζουν να βρίσκονται καθημερινά στις πυρόπληκτες περιοχές της Βαρυμπόμπης, με τα πληρώματα τους να προσφέρουν βοήθεια και τροφές σε αδέσποτα ζώα, αλλά και να επεμβαίνουν όταν διαπιστώνουν ότι κάποιο ζώο χρειάζεται μεταφορά και παροχή ιατρικής βοήθειας στις εγκαταστάσεις του Κέντρου.

Σε αυτή τους την προσπάθεια τα συνεργεία του ΔΙΚΕΠΑΖ έχουν την συμπαράσταση, τη βοήθεια και τις χρήσιμες υποδείξεις φιλόζωων πολιτών και εθελοντών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, κάτι που διευκολύνει κατά πολύ την προσπάθεια για την ανεύρεση ζώων που έχουν ανάγκη.

Σε ένα συγκεκριμένο χθεσινό περιστατικό, μάλιστα, είχαν και την αρωγή της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη, η οποία βρισκόταν στην πληγείσα περιοχή.

Χθες πλήρωμα ασθενοφόρου μας μετέφερε από την Βαρυμπόμπη στις εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ δύο ενήλικους αρσενικούς σκύλους, με ελαφρά εγκαύματα στα πέλματα και σαφώς τρομαγμενους και αποπροσανατολισμενος.

Μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών από το νοσηλευτικό προσωπικό, τα δύο ζώα φιλοξενούνται στο ΔΙΚΕΠΑΖ μέχρι να αποσαφηνιστεί η «ταυτότητα» τους.

Αν και κανένα από τα δύο δεν φέρει ηλεκτρονική ταυτοποίηση, τόσο η σωματική τους κατάσταση όσο και η συμπεριφορά τους δείχνουν ότι μπορεί να πρόκειται για δεσποζομενους σκύλους, που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της φωτιάς και της σύγχυσης που επακολούθησε.

Ελπίζουμε με τη σημερινή δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους να γίνει δυνατή η επανένωση των δύο ζώων με τους κηδεμόνες τους (εφόσον υπάρχουν), γι’ αυτό και παρακαλούμε για την ευρύτερη δυνατή αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και κοινοποίηση των φωτογραφιών τους, με όποιον τρόπο σας είναι εφικτός.


Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων περιοχής Αθήνας – Πειραιά
τηλ. επικοινωνίας: 210-4015451 φαξ: 210-4015452

Did you like this? Share it:
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!