Με την τεχνολογία σε υψηλό επίπεδο πλέον παγκοσμίως, ο δήμος δεν έχει κατορθώσει να κάνει σωστά απλές αναμεταδόσεις;

Μία από τις εξαγγελίες της διοίκησης του δήμου που αφορούσε την πληροφόρηση και τη διαφάνεια στα του δήμου, ήταν η μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού Συμβουλίου ζωντανά μέσω διαδικτύου.

Η εξαγγελία σημαντική και εκ των πραγμάτων και της κατάστασης  που ακολούθησε, αποδείχτηκε αργότερα, σημαντικότερη.

Ανέκαθεν όποιος από τους συμπολίτες μας ήθελε, πήγαινε και παρακολουθούσε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου τις συνεδριάσεις και είχε ενημέρωση από “πρώτο χέρι”.

Με τον κορωνοϊό όμως και την άρση των συνεδριάσεων δια ζώσης, στην αίθουσα, αλλά μόνο μέσω διαδικτύου, η ανακοινωθείσα εξαγγελία έδινε τη δυνατότητα στον κόσμο να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις μέσω ίντερνετ και να πληροφορείται για τις τοποθετήσεις των παρατάξεων και τις αποφάσεις που λαμβάνονταν.

Μάλιστα ανακοινώθηκε πρόσφατα πως αναβαθμίστηκε το σύστημα και πως πλέον η παρακολούθηση των συνεδριάσεων θα γίνονταν χωρίς προβλήματα.

Από την ανακοίνωση όμως αυτή έως σήμερα, οι αναμεταδόσεις είναι προβληματικές, με το σύστημα να σέρνεται και να δυσκολεύονται ακόμα και οι συμμετέχοντες στις συνεδριάσεις να συνεννοηθούν μεταξύ τους.

Οι αναμεταδόσεις χαμηλού επιπέδου και ποιότητας ήχου και εικόνας και σε μαγνητοσκόπηση, ενώ παρατηρήσαμε πως εκείνη της συνεδρίασης της 27ης Ιουλίου 2021, ενώ ανέβηκε στο διαδίκτυο αργότερα, δεν έπαιζε.

Με την τεχνολογία σε υψηλό επίπεδο πλέον παγκοσμίως, ο δήμος δεν έχει κατορθώσει να κάνει απλές αναμεταδόσεις;

Τι στο καλό συμβαίνει και γιατί δεν παίζει εκείνη της 27ης Ιουλίου;;;