Απόφαση για έγκληση (μήνυση) κατά 8 ατόμων από το Δήμο – Μεταξύ αυτών Καπλάνης, εργαζόμενοι του δήμου κ.ά. – Τεταμένη η κατάσταση στη δημόσια ζωή της πόλης μας

Κεραυνός εν αιθρία ήταν η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, στη συνεδρίασή της, την Τρίτη 27 Ιουλίου, να δεχτεί  εισήγηση την οποία υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του, περί έγκλησης (μήνυσης) κατά του π. Δημάρχου κ. Καπλάνη και μιας εργαζομένης σε Παιδικό σταθμό, για δημόσιες δηλώσεις και αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο, που αφορούσαν τα κρούσματα κορωνοϊού που συνέβησαν προ εβδομάδων στον 4ο Παιδικό Σταθμό της πόλης μας και τους χειρισμούς της διοίκησης του δήμου για την αντιμετώπισή τους.

Η εισήγηση συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου και έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία.

Επίσης με εισήγηση η οποία υπογράφεται πάλι από τον Γενικό Γραμματέα του δήμου, η οικονομική επιτροπή αποφάσισε την έγκληση κατά του έως πρόσφατα Νομικού του συμβούλου και άλλων πέντε ατόμων για το αδίκημα της απόπειρας απάτης επί δικαστηρίου σε βαθμό κακουργήματος για τον πρώτο και β) της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή κατάθεση για τα υπόλοιπα πρόσωπα.

Οι παραπάνω αποφάσεις της Οικονομικής επιτροπής ασχέτως εάν τελικά πάρουν το δρόμο τους, οξύνουν περισσότερο την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα στα δημόσια πράγματα του δήμου μας και της κοινωνίας της Αγίας Βαρβάρας, διχάζοντας τον κόσμο, τόσο στη βάση του όσο και τους πρωταγωνιστές της τοπικής πολιτικής  μας σκηνής, τραυματίζοντας το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα όσον αφορά το θέμα που αφορά τον π. Δήμαρχο κ. Καπλάνη και την εργαζόμενη στον Δ΄ Παιδικό σταθμό.

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑΓΚΑ

Η θέση της παράταξης «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ» για το 6ο και 7ο θέμα της ημερήσιας διάταξης της 32ης συνεδρίασης της  Οικονομικής Επιτροπής που εξέφρασε ο κος Νίκος Πιερακέας κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Για το 6ο & 7ο θέμα ψηφίζουμε  ΚΑΤΑ για τους εξής λόγους:

1ον Είναι απαράδεκτο τέτοιες εισηγήσεις να κατατίθενται στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής λίγο πριν τη συνεδρίαση και να μην παρέχεται αρκετός χρόνος για τη μελέτη των θεμάτων. Οι εισηγήσεις στάλθηκαν σήμερα στις 9 το πρωί.

2ον. Η επιχειρούμενη ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης, της αντίθετης άποψης και η τρομοκράτηση των μαρτύρων μας βρίσκει, ως παράταξη, αντίθετους και καταδικάζουμε κάθε τέτοια προσπάθεια.