Δόθηκε στην κυκλοφορία ο κόμβος αναστροφής του Κηφισού στο ύψος της Ιεράς Οδού

Αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά τα οχήματα που εγκαταλείπουν τον Κηφισό με κατεύθυνση προς την Ιερά οδό και να συμβάλει στην αποσυμφόρηση της πιο πολυσύχναστης κεντρικής οδικής αρτηρίας της πρωτεύουσας.

Δόθηκε εχθές, Παρασκευή, στην κυκλοφορία από την Περιφέρεια Αττικής, ο κόμβος αναστροφής του Κηφισού στο ύψος της Ιεράς Οδού, ο οποίος αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά τα οχήματα που εγκαταλείπουν τον Κηφισό με κατεύθυνση προς την Ιερά οδό.

Πρόκειται γα την πρώτη κυκλοφοριακή παρέμβαση στην πιο πολυσύχναστη κεντρική οδική αρτηρία της πρωτεύουσας η οποία θα συμβάλει και στην αποσυμφόρηση της, καθώς σύμφωνα με τις μετρήσεις του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας διέρχονται καθημερινά πάνω από 27.000 οχήματα.

Επιπλέον, θα εξυπηρετεί και τα οχήματα οδικής ασφάλειας τύπου (βαν) τα οποία συνεισφέρουν εδώ και ένα εξάμηνο, στην οδική ασφάλεια αποτρέποντας ατυχήματα ή παρεμβαίνοντας, μεταξύ άλλων σε περιπτώσεις τροχαίων στον Κηφισό.

«Επενδύουμε στην οδική ασφάλεια»

Με αφορμή την ενεργοποίηση του κόμβου ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε «στην Περιφέρεια Αττικής επενδύουμε στην οδική ασφάλεια και συμβάλλουμε στην επίλυση καθημερινών κυκλοφοριακών προβλημάτων».

» Σήμερα δόθηκε στην κυκλοφορία κόμβος αναστροφής ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να κάνουν αναστροφή με απόλυτη ασφάλεια, ενώ συγχρόνως επιτυγχάνεται η αποσυμφόρηση των οχημάτων που κατευθύνονται προς Αθήνα από τον Κηφισό.»

» Η Περιφέρεια Αττικής είναι παρούσα σε έναν από τους πλέον κεντρικούς οδικούς άξονες της, 24 ώρες το 24ωρο με τη λειτουργία και των ειδικών οχημάτων ασφαλείας τύπου βαν τα οποία παρεμβαίνουν όποτε είναι αναγκαίο για την ασφάλεια των οδηγών. Η συνεργασία μας με την τροχαία είναι καθημερινή και συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση της ταλαιπωρίας και στην ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών».

Ο κόμβος δόθηκε στην κυκλοφορία με την επίβλεψη στελεχών της τροχαίας.

Όπως επισήμανε η αστυφύλακας Α. Παπαγεωργίου «η ενεργοποίηση του κόμβου διευκολύνει σημαντικά την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στον Κηφισό και συνεπώς μειώνει και τα τροχαία ατυχήματα τα οποία αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό στη χώρα μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – in.gr