Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ της περιοχής μας, για την Επικουρική Σύνταξη

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
ΑΙΓΑΛΕΩ-ΧΑΪΔΑΡΙ-ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ
Έλλης 37 και Αδριανουπόλεως Αιγάλεω, τηλ.- fax: 210 5989683
MAIL:ssikaegaleo@gmail.com

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΖΟΓΟΥ Η ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

Τον “ατομικό κουμπαρά” που επικαλείται η κυβέρνηση, αφού θα τον τζογάρουν αδειάζοντας τον επί δεκαετίες τα κοράκια του τζόγου, είναι ζήτημα αν μείνουν ψίχουλα για την επικουρική σύνταξη.

Η νέα επικουρική σύνταξη δεν θα είναι σύνταξη, αλλά επενδυτικό προϊόν και θα εξαρτάται από την απόδοση του τζογαρίσματος. Στον τζόγο ως γνωστόν μόνο η γκανιότα κερδίζει, όλοι οι άλλοι χάνουν.

Αφού τις σημερινές επικουρικές συντάξεις τις κατάντησαν ψίχουλα τώρα με την νέα επικουρική, λέει η κυβέρνηση, ότι θα είναι αυξημένες (που είσαι Χότζα) λίγο πιο πάνω αν ο τζόγος πάει….καλά. Δηλαδή προβλέπουν για μετά….40 χρόνια. ΕΛΕΟΣ! ΚΟΡΟΙΔΙΑΑΑΑ!

Οι νέοι εργαζόμενοι από 1/1/22 θα ενταχθούν υποχρεωτικά στην νέα επικουρική και εθελοντικά οι εργαζόμενοι κάτω των 35 ετών. Έτσι θα στερούν από το ταμείο σε σύντομο χρόνο μεγάλα έσοδα με αποτέλεσμα τα ήδη εξαντλημένα – κλεμμένα αποθεματικά, να μην μπορούν να καλύψουν τις σημερινές επικουρικές συντάξεις αλλά και για τους ήδη εργαζόμενους θα μικρύνει ο κουμπαράς. Οπότε, ως συνήθως, με την τακτική των κυβερνήσεων, θα ξαναρχίσουν τις περικοπές στους συνταξιούχους και θα αποδίδουν ακόμη πιο μειωμένες στους μελλοντικούς συνταξιούχους του παλιού ταμείου. ΑΡΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.

Γι αυτό η νέα γενιά να μην αποδεχθεί την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής σύνταξης. Το ίδιο περιμένει και την κύρια σύνταξη. Να αγωνιστεί μαζί με εργαζόμενους και συνταξιούχους για πλήρη δημόσια κοινωνική ασφάλιση ΜΟΝΟ και για ΚΥΡΙΑ και ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ σύνταξη που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Το Δ.Σ.