Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ποίησης, ένα μήνα αργότερα – Οι βραβεύσεις με τρεις μήνες καθυστέρηση…

Χρειάστηκε φαίνεται, να γράψουμε πριν λίγες ημέρες πως είχαν καθυστερήσει να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού ποίησης που διοργάνωσε ο δήμος, τον περασμένο Μάρτη, για να εκδοθεί επιτέλους σχετικό δελτίο τύπου από τους διοργανωτές (δήμος).

Υπενθυμίζουμε πως βάση της προκήρυξης του δήμου επρόκειτο: “Οι προτάσεις θα κατατεθούν μέχρι 15 Μαΐου, θα ακολουθήσει η αξιολόγηση  και τα αποτελέσματα θα εκδοθούν μέχρι 25 Μαΐου.  Θα παρουσιαστούν την 21η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής σε καλλιτεχνική εκδήλωση…”

Με άλλα λόγια τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν ένα μήνα αργότερα, μετά το δημοσίευμά μας και η εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 21 Ιουνίου, μεταφέρεται για τον Σεπτέμβριο.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25/6/2021

Oλοκλήρωση του ετήσιου διαγωνισμού ποίησης

Ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση του ετήσιου διαγωνισμού ποίησης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας με τίτλο «Ποίηση: ο αντίλαλος της ζωής» και με θέμα «η Πανδημία και τα συναισθήματα που δημιουργεί». Οι συμμετοχές στον διαγωνισμό ήταν πολλές και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Πολλά ποιήματα και στις δύο κατηγορίες (μαθητικού και λοιπού πληθυσμού) ήταν εξαιρετικά ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, τη δύναμη, το ύφος, το συναίσθημα, τα εκφραστικά τους μέσα, τη γλώσσα, ωστόσο οι δύο κριτικές επιτροπές όφειλαν να λάβουν υπόψη τους ότι ο διαγωνισμός ήταν θεματικός.

Βάσει του θέματος τα ποιήματα που διακρίθηκαν ήταν τα κάτωθι:

• Στην κατηγορία των ενηλίκων:

1η θέση «Νυχτερινή κλήση»

2η θέση «Ουράνιο τόξο»

Την 3η θέση καταλαμβάνουν τα ποιήματα «Ελευθερία» και «Πανδημία»

• Στην κατηγορία του μαθητικού πληθυσμού:

Από τα Λύκεια της Αγίας Βαρβάρας διακρίθηκε το ποίημα «Καιροί Απόγνωσης»

Από τα Γυμνάσια το «ποίημα χωρίς τίτλο»

Από τα Δημοτικά το ποίημα «Θέλω να σας βρω»

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την τιμή που έκαναν στον Δήμο μας καταθέτοντας την ποιητική τους δημιουργία, ένα κομμάτι του μυαλού και της ψυχής τους. Τους ευχόμαστε πλούσια δημιουργική έμπνευση και δύναμη για να συνεχίσουν το οδοιπορικό της πνευματικής τους αναζήτησης και έκφρασης.

Ιδιαίτερα στους μικρούς μαθητές–ποιητές ευχόμαστε να συνεχίσουν και να συγκαταλεχθούν στη μελλοντική γενιά ποιητών που σαν ήλιοι θα φωτίσουν τον κόσμο.

Η εκδήλωση για την απονομή των βραβείων αποφασίστηκε να μεταφερθεί τον Σεπτέμβριο και να ενταχθεί στις «Γιορτές πόλης».