Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να γίνουν εργασίες στα σχολεία της πόλης μας, για την ασφάλεια των μαθητών και την υγεία τους…

Την Παρασκευή 25 Ιουνίου ολοκληρώθηκε η σχολική χρονιά σε όλες τις βαθμίδες της και με το καλό τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη μας θα επαναλειτουργήσουν αρχές Σεπτέμβρη.

Πράγμα που σημαίνει πως υπάρχει αρκετός χρόνος για την επισκευή των εγκαταστάσεων που φιλοξενούν τους μαθητές της πόλης μας.

Υπάρχουν άλυτα προβλήματα που καθιστούν την εκπαίδευση προβληματική σε αυτά και ο δήμος οφείλει αυτό το διάστημα να τα επιλύσει.

Ελπίζουμε να μην ανοίξουν το φθινόπωρο τα σχολεία και να συνυπάρχουν μαθητές και συνεργεία μαστόρων, όπως συνέβη πρόσφατα μάλιστα.

Επιγραμματικά θα υπενθυμίσουμε την επικίνδυνη σκάλα από την γέφυρα της Στέφανου Σαράφη προς το Β΄ Δημοτικό Σχολείο.

Το παρατημένο στην τύχη του γηπεδάκι μπάσκετ του Α΄ Δημοτικού, από το οποίο τον Σεπτέμβρη του 2019, ο δήμος ξήλωσε τις μπασκέτες και ακόμα δεν έχουν επανεγκατασταθεί, με την ταυτόχρονη διαμόρφωση του δαπέδου, όπως προ πολλού έχει υποσχεθεί η δημοτική αρχή στους γονείς.

Τα επικίνδυνα προαύλια των 4ου και 12ου Νηπιαγωγείων που κατέστησαν επικινδυνότερα με τα “μπαλώματα” που έκανε ο δήμος σε αυτά και άλλων Σχολείων της πόλης μας.

Τις ανύπαρκτες διαγραμμίσεις των διαβάσεων από και προς τα σχολεία, στην Βενιζέλου, στην Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην Μαρίνου Αντύπα κ.ά…