Καμία επίσημη πληροφόρηση για τα αποτελέσματα και την εκδήλωση του διαγωνισμού ποίησης, του δήμου…

Τον περασμένο Μάρτιο και συγκεκριμένα στις 21 του μήνα, με ευκαιρία την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, ο δήμος ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ, με ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις 25 Μαΐου, ενώ θα παρουσιαστούν αυτά την 21η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής σε καλλιτεχνική εκδήλωση, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του.

Εμείς κάποια ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δεν έχουμε διαβάσει, ούτε επίσης έχουμε πληροφορηθεί για οποιαδήποτε εκδήλωση για αύριο Δευτέρα 21 του μήνα…

Παρακάτω δημοσιεύουμε μέρος της ανακοίνωσής του δήμου σχετικά με τον διαγωνισμό, το οποίο κατάληγε και με μήνυμα του δημάρχου κ. Μίχου:

“ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

«Ποίηση: ο αντίλαλος της ζωής»

Σήμερα, η 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης,  μας βρίσκει σε συνθήκες εγκλεισμού, λόγω της πανδημίας,  η οποία  δημιούργησε μια νέα συνθήκη ζωής, πρωτόγνωρη,  όπου τα αυτονόητα παύουν να είναι αυτονόητα. Μια συνθήκη που μοιραία οδηγεί  σε αναστοχασμό και ίσως νέο αυτοπροσδιορισμό.

Αποφασίσαμε να τιμήσουμε αυτή την Ημέρα συνδυάζοντας τον ποιητικό λόγο με τη νέα αυτή κατάσταση.

Από σήμερα 21η Μαρτίου γίνεται η εκκίνηση του διαγωνισμού «Ποίηση: Ο αντίλαλος της ζωής» είτε ψάχνοντας, σκαλίζοντας τον ποιητικό μας πλούτο,  βρίσκοντας ποιήματα που, προφητικά, να αποδίδουν αυτό που ζούμε, την αντανάκλασή του στον ψυχισμό μας,  την προσδοκία μας για  καλυτέρευση, αποκατάσταση, ώστε να γεννηθεί κάτι καλό από τη συμφορά στην επικοινωνία, στα συναισθήματα, στην παραγωγή, στις ανθρώπινες σχέσεις, επιζητώντας κάπου να πιαστούμε, μια ελπίδα, ένα φως, ένα χέρι αλληλεγγύης είτε συγγράφοντας το δικό τους  ποίημα άνθρωποι της πόλης που  μπορούν και θέλουν  να δοκιμάσουν μια δική τους ποιητική προσέγγιση στο θέμα.

Αυτή η πρωτοβουλία είναι μια αρχή, να μην πάει χαμένος ο χρόνος που μας κλείνει μέσα το απαγορευτικό.

Θα αθλοθετηθούν βραβεία για μαθητές και για τον λοιπό πληθυσμό.

Οι προτάσεις θα κατατεθούν μέχρι 15 Μαΐου, θα ακολουθήσει η αξιολόγηση  και τα αποτελέσματα θα εκδοθούν μέχρι 25 Μαΐου.  Θα παρουσιαστούν την 21η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής σε καλλιτεχνική εκδήλωση…”