‘Ενωση Γονέων για το θέμα των 4ου & 6ου Δημοτικών Σχολείων: “…η Δημοκρατία δεν λειτουργεί με το “αποφασίζουμε και διατάζουμε”…

Ανοικτή επιστολή που αφορά τις εξελίξεις στα 4ο & 6ο Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας, κυκλοφόρησε η ‘Ενωση Συλλόγων Γονέων, μετά το αποκαλυπτικό άρθρο της εφημερίδας μας για την σχεδιασμένη συστέγασή τους, προκειμένου να εγκατασταθεί στο χώρο του 6ου Δημοτικού, το Γ΄  Γυμνάσιο της πόλης μας.

Υπενθυμίζουμε πως την περασμένη Τετάρτη στο προαύλιο του 6ου Δημοτικού Σχολείου πραγματοποιήθηκε κοινό σχολικό συμβούλιο των δύο Δημοτικών Σχολείων, με αφορμή το άρθρο μας, με τη συμμετοχή Εκπαιδευτικών και Γονέων, αλλά με τη δημοτική αρχή απούσα, παρ΄ ότι καλέστηκε να συμμετάσχει και να εξηγήσει τα πως και τα γιατί…

Μεταξύ άλλων στην ανοικτή επιστολή της η Ένωση στηλιτεύει τον αποκλεισμό της από το δήμο από την ενημέρωση που έπρεπε να έχει επί του θέματος και την κατάθεση της άποψής της στο σοβαρό αυτό θέμα:

“Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι ο διάλογος και η διαβούλευση μεταξύ των φορέων στην πόλη μας έχει «καταργηθεί». Με δήλωση Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15/06/2021!

Καταλήγουμε επίσης και σε αυτή τη διαπίστωση αφού η απόφαση που πάρθηκε από το Δήμο για τις εξελίξεις στο 4ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία μας γνωστοποιήθηκε από τον τοπικό τύπο την περασμένη Κυριακή! Σαν να είναι κάτι που δεν μας αφορά!

Η Ένωση Γονέων καθώς και οι σχολικές επιτροπές φαίνεται να μην υφίστανται για το Δήμο. Επιλέχθηκε να μην ενημερωθούν καν! Θεωρώντας ότι έτσι τους αποκόπτει από το θεσμικό τους ρόλο που η ίδια πολιτεία έχει αναγνωρίσει.”

Η ανοικτή επιστολή της Ένωσης έχει ως εξής: