Να συνεχιστεί ΔΩΡΕΑΝ το πρόγραμμα “ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ” στο δήμο μας…

Ένα από τα παλαιότερα και πλέον επιτυχημένα προγράμματα του δήμου είναι αυτό της “ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ”, το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά επί δημαρχίας Μήτρου Σουλιμιώτη στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 και συγκεκριμένα μετά από εισήγηση της τότε Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου κ. Βάσω Καλφοπούλου.

Το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε όλες αυτές τις δεκαετίες, από όλους τους γονείς, ιδιαίτερα τους εργαζόμενους, αφού για ένα διάστημα ορισμένων εβδομάδων, σε διάφορα σημεία της πόλης, κυρίως Σχολεία, ο δήμος απασχολεί τους μαθητές με δραστηριότητες όπως αθλητικές, καλλιτεχνικές, δημιουργικές κ.ά.

Στα παιδιά προσφέρονται χυμοί και τοστ και το κέρδος ήταν πολλαπλό.

Και οι γονείς έχουν εξασφαλίσει δραστηριότητες για τα παιδιά τους, ιδιαίτερα όσοι αδυνατούσαν να πάνε διακοπές, αλλά και τα παιδιά περνούσαν δημιουργικά και ευχάριστα τις πρωινές ώρες τους.

Το πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά του δημοτικού, συνεχίστηκε και επί των επόμενων δημοτικών αρχών και η προσφορά αυτή είναι ΔΩΡΕΑΝ από το δήμο.

Πληροφορηθήκαμε όμως πως  υπάρχει εισήγηση, πιθανότατα εφέτος, να υπάρξει κάποια επιβάρυνση κατά παιδί, για εγγραφή του στο πρόγραμμα και ξαφνιαστήκαμε.

Ελπίζουμε την Τρίτη 22 Ιουνίου που θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου και μεταξύ των θεμάτων προς συζήτηση είναι και αυτό που αφορά την “ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ”, να αποφασίσει την μη καταβολή χρημάτων από τους γονείς για τα παιδιά τους και την παροχή του προγράμματος ΔΩΡΕΑΝ, όπως τόσες δεκαετίες…