Αντιδράσεις από τη Σχολική κοινότητα, για τα σχέδια περί συστέγασης – συγχώνευσης των 4ου & 6ου Δημοτικών Σχολείων

Την αντίθεσή τους εξέφρασαν οι παρευρισκόμενοι, στην πετυχημένη και ουσιαστική συνάντηση Εκπαιδευτικών και Γονέων που πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα στο προαύλιο του 6ου Δημοτικού Σχολείου, με κοινή πρόσκληση από τα δύο Δημοτικά 4ο & 6ο, σχετικά με τον σχεδιασμό συστέγασης – συγχώνευσης των παραπάνω δύο εκπαιδευτηρίων σε ένα κτήριο, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα μας.

Οι ομιλητές χαρακτήρισαν απρέπεια την μη ανταπόκριση του Δήμου να  παρουσιαστεί κάποιο στέλεχός της και να εξηγήσει τα σχέδια που υπάρχουν, παρ΄ ότι καλέστηκε η δημοτική αρχή στη χθεσινή συνάντηση.

Όλοι οι ομιλητές δήλωσαν πως ξαφνιάστηκαν από το δημοσίευμα της εφημερίδας μας την περασμένη Κυριακή, το οποίο όμως αποδείχτηκε πραγματικό και αφυπνιστικό, αφού έως τότε δεν είχαν καμία πληροφόρηση από κανέναν, επί των σχεδίων αυτών.

Στη συνάντηση μίλησαν οι Διευθυντές των δύο Σχολείων και άλλοι Δάσκαλοι, Εκπαιδευτικοί από το Σύλλογό τους, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων, Εκπρόσωποι Γονέων από τους Συλλόγους των δύο Σχολείων και Γονείς μαθητών.

Οι ομιλητές τόνισαν, ιδιαίτερα οι εκπαιδευτικοί, πως δεν υπάρχει δυνατότητα συστέγασης 350 μαθητών στον ίδιο χώρο και ιδιαίτερα κατά τα διαλείμματα, όπου η ασφάλειά τους και σωματική τους ακεραιότητα θα είναι επισφαλής…

Επικρότησαν τον προγραμματισμό λειτουργίας του Γ΄ Γυμνασίου στην κάτω Αγία Βαρβάρα, τονίζοντας όμως πως αυτό δεν μπορεί να γίνει σε βάρος δύο άλλων Σχολείων.

Προτάθηκε ο δήμος να μισθώσει πούλμαν για την μεταφορά των μαθητών της κάτω Αγίας Βαρβάρας προς το Σχολικό συγκρότημα, επειδή η απόσταση είναι μεγάλη από και προς αυτό, έως βρεθεί χώρος και δοθεί λύση για τη στέγαση του Γυμνασίου στην κάτω Αγία Βαρβάρα.

Ανακοινώθηκε πως σήμερα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων Αγίας Βαρβάρας – Κορυδαλλού, με θέμα το συγκεκριμένο, ενώ αναμένεται και η έκδοση ανακοίνωσης και από την Ένωση Συλλόγων Παιδείας της πόλης μας.

Συμπερασματικά μετά από τη δίωρη συζήτηση που έγινε, η εκτίμησή μας είναι πως δεν θα γίνουν αποδεκτά από τη Σχολική κοινότητα, τα σχέδια που υπάρχουν για συστέγαση – συγχώνευση των δύο Σχολείων.