Επαναλειτούργησαν μετά σχεδόν ένα μήνα, τα σιντριβάνια στον Προφήτη Ηλία!!!

Το Σάββατο (εχθές) το πρωί 12 Ιουνίου, μετά από σχεδόν έναν μήνα συντήρησης, καθαρισμού και επισκευών και φυσικά εκτός λειτουργίας, οι περαστικοί από την πλατεία στον Προφήτη Ηλία είδαν τα σιντριβάνια να επαναλειτουργούν.

Χρειάστηκε να ξαναβαφτούν αφού τα λασπόνερα είχαν εισχωρήσει στα τοιχώματα και τους πυθμένες των λιμνών, από την πλημμελή συντήρησή τους και να αντικατασταθούν ορισμένα εξαρτήματα.

Τα σιντριβάνια επανήρχισαν κάτω από τις οδηγίες της εταιρείας που τα εγκατάστησε πριν δέκα μήνες, με το αυτονόητο, να γίνεται συχνός καθαρισμός τους.

Μάλιστα ο δήμος τα έβαλε σε λειτουργεία χωρίς να είναι απολύτως καθαρά τα νερά των λιμνών, αφού τα νερά δεν έχουν διαύγεια από την πρώτη μέρα, αλλά υπάρχει σχετική θολούρα σε αυτά.

Εφοδιάστηκε όμως με απόχη για τον εβδομαδιαίο καθαρισμό τους από επιπλέοντα αντικείμενα, την οποία φυλάσσει  κατάστημα της πλατείας που θα βοηθάει στην καθαριότητα, ενώ κάθε Δευτέρα αυτή θα παραδίδεται σε εργαζόμενο του δήμου, για καλύτερη καθαριότητα.

Ας ελπίσουμε πως από εδώ και πέρα θα γίνεται σωστή συντήρηση και καθαρισμός τους, όχι μόνο βάσει προγράμματος, αλλά όταν αυτά χρειάζονται και ενδιάμεσα…