Καπλάνης: “Ο Δήμος κινδυνεύει … από την αδιαφορία της δημοτικής αρχής του κ. Μίχου”

Σφοδρή επίθεση κατά της δημοτικής αρχής εξαπολύει ο π. δήμαρχος κ. Γιώργος Καπλάνης, με αφορμή τα κρούσματα στον 4ο βρεφονηπιακό σταθμό και τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν αυτά, θέτοντας μια σειρά από ερωτήματα.

Μεταξύ άλλων αναφέρει σε ανοικτή επιστολή του:

“Γιατί δεν γίνονται θερμομετρήσεις στα παιδιά; Γιατί οι εργαζόμενοι δεν κάνουν μοριακό τεστ για την ανίχνευση ή μη κρούσματος; Γιατί υπάρχει έλλειψη προσωπικού στους σταθμούς και οι δασκάλες μετακινούνται από τον έναν σταθμό στον άλλον; Γιατί καταλήγει κάθε σταθμός με μία δασκάλα που πρέπει να φροντίζει όλα τα παιδιά; Από τη στιγμή που υπήρξε βρέφος θετικό στον κορωνοϊό, γιατί έκλεισε μόνο το τμήμα του, ενώ ερχόταν σε επαφή κατά τη διάρκεια της ημέρας  με τα υπόλοιπα παιδιά; Γιατί δεν έκλεισε στα 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα ο σταθμός; Γιατί χρησιμοποιούνται ακόμα και καθαρίστριες άλλου σταθμού για να εκτελέσουν χρέη μαγείρισσας; Γιατί οι καθαρίστριες εσωτερικού χώρου δέχονται εντολές για καθαρισμό και των εξωτερικών χώρων; Γιατί δεν υπάρχει καμία ενημέρωση των γονέων, ώστε να προφυλαχτούν; Γιατί μετά την εμφάνιση των κρουσμάτων προέβη  μόνο στην απολύμανση των χώρων και δεν διενέργησε τεστ; Γιατί αφέθηκε έτσι η υγεία τόσων ανθρώπων; Γιατί αδιαφορεί και αμελεί μια τόσο σημαντική κατάσταση; Για ποιο πράγμα χαίρεται ακριβώς;

Ώρα με την ώρα εμφανίζονται και νέα κρούσματα δασκάλων, εργαζομένων και παιδιών εξαιτίας της απραγίας της και της απαξιωτικής της συμπεριφοράς απέναντι σε όλους κι ο κατάλογος μεγαλώνει.  Αφού δεν είχε την ικανότητα να ανταποκριθεί στην κρισιμότητα της κατάστασης, ας άκουγε τους εργαζομένους και τους γονείς που της ζητούσαν να κλείσει τον σταθμό”.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΠΛΑΝΗ