“ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ”: “…Έχει επιληφθεί η Εθνική Αρχή Διαφάνειας…”

“Στη χθεσινή συνεδρίαση, με τηλεδιάσκεψη, του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξή μας καταψήφισε την εισήγηση της δημοτικής αρχής για την αδιάφανη, «κατ’ εξαίρεση εκμίσθωση χωρίς δημοπρασία» του θερινού κινηματογράφου «ΠΑΝΘΕΟΝ».

Ανάμεσα στους λόγους που επικαλεστήκαμε για την άρνησή μας,  είναι και το περσινό κακό προηγούμενο όπου εκδόθηκε το πρόγραμμα του κινηματογράφου, χωρίς να το έχει αποφασίσει κανένα αρμόδιο όργανο του Δήμου.

Ποτέ δεν έγινε γνωστό ποιος εξέδωσε το έντυπο. Έφερε όμως το λογότυπο του Δήμου, περιείχε μήνυμα του δημάρχου, εκτυπώθηκε  σε «άγνωστο» τυπογραφείο, περιλάμβανε  διαφημιστικές καταχωρήσεις από επιχειρηματίες, χωρίς να φαίνεται αν και ποιος εισέπραξε τα χρήματα, ποιος και αν απέδωσε το ΦΠΑ.

Γι’ αυτά τα  «όμορφα πράγματα» που συζητούνται στην αγορά, και μπορεί να επαναληφθούν και φέτος, και μπορεί να εμπλακούν άνθρωποι που δεν ευθύνονται και για τα οποία έχει επιληφθεί η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, αρνηθήκαμε να ψηφίσουμε τη διαδικασία εκμίσθωσης που πρότεινε η δημοτική αρχή Μίχου.”

Το παραπάνω είναι απόσπασμα από ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, που λάβαμε από την παράταξη του κ. Μιχάλη Γιάγκα “ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ” και αναφέρεται στη προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας και συγκεκριμένα στο θέμα που αφορούσε την «κατ’ εξαίρεση εκμίσθωση χωρίς δημοπρασία» του σινέ “ΠΑΝΘΕΟΝ”, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

Το Δελτίο Τύπου έχει ως εξής: