“ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ” για Βασιλάκο: “…Η δημόσια υποταγή του στον κ. Μίχο, δεν μας εξέπληξε…”

Ο δημοτικός σύμβουλος της πόλης μας κ. Θεόδωρος Βασιλάκος, ανάρτησε ανακοίνωση της παράταξής του, με την οποία καταγγέλλει τον κ. Μιχάλη Γιάγκα, επικεφαλής της παράταξης “ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ”, ότι προσπαθεί να σπιλώσει το δήμαρχο της πόλης μας, αναφερόμενος στην υπόθεση των “ελλειμμάτων” του ισολογισμού του έτους 2009 που ήδη βρίσκεται στα δικαστήρια.

Η παράταξη του κ. Γιάγκα λίγες ώρες αργότερα, απαντώντας με δελτίο Τύπου, γράφει μεταξύ άλλων:

“Η χθεσινή ανακοίνωση- καταγγελία του κου Θοδωρή Βασιλάκου, κατά του επικεφαλής της παράταξής μας και η δημόσια υποταγή στον κ. Μίχο, δεν μας εξέπληξε…”

“…Πλέον είναι έτοιμος να απαιτήσει από τον υποβολέα του και να αναλάβει αυξημένα καθήκοντα στη διοίκηση του δήμου.

Τόσο ιδρώτα έχυσε, τόσες κολοτούμπες έκανε, δεν αξίζει το μισθό του;

Εμείς υποσχόμαστε να του δώσουμε στο μέλλον και άλλα εφόδια για την εξέλιξή του.

Του υπενθυμίζουμε μόνο: το ότι επαναλαμβάνει συνεχώς τόσα ψέματα δεν σημαίνει ότι μετατρέπονται σε αλήθειες!!!!”

Παραθέτουμε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της παράταξης Γιάγκα και στη συνέχεια την ανακοίνωση της παράταξης Βασιλάκου:

…………………………………………….

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

“ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ”

Αγία Βαρβάρα 24/5/2021

Αγαπητοί Συνδημότες,

Νοιώθουμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να ΚΑΤΑΓΓΕΊΛΟΥΜΕ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια του Δημοτικού Συμβούλου Μιχάλη Γιάγκα, να σπιλώσει με χονδροειδή ψέματα την προσωπικότητα και την ηθική υπόσταση του Δημάρχου της πόλης μας.

Ιδιαίτερα μάλιστα όταν η προσπάθεια αυτή αναφέρεται σε χρονικές περιόδους πριν το έτος 2009, στα δρώμενα των οποίων ο Μιχάλης Γιάγκας ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών (τότε) του Δήμου Αγίας Βαρβάρας είχε συμπράξει ενεργά και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην διαχείριση των οικονομικών του Δήμου.

Με τρόπο που απέχει από τη σοβαρή αντιμετώπιση των δημοτικών θεμάτων, ο Μιχάλης Γιάγκας και η παράταξή του «βαπτίζουν το κρέας ψάρι» και προσπαθούν με μέθοδο ακατανόητη για άτομα που θέλουν να αναλάβουν την διοίκηση του Δήμου μας, να θολώσουν τα νερά και να εμφανίσουν το Δήμο μας που τότε (αλλά και τώρα) ήταν υπόδειγμα σωστής λειτουργίας και οικονομικής διαχείρισης, σαν καταχρεωμένο και έτοιμο να καταρρεύσει, ενώ γνωρίζουν ότι συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο.

Εμφανίζουν ως έλλειμμα και ζημίες λογιστικές εγγραφές οι οποίες περιλαμβάνουν τις αποσβέσεις των αξιών σοβαρών περιουσιακών στοιχείων που απέκτησε ο Δήμος και επαύξησαν σοβαρά την περιουσιακή του κατάσταση, ενέργειες που πιστώνονται στον τότε (αλλά και νυν) Δήμαρχο κ. Λάμπρο Μίχο και στην διοίκηση μέλος της οποίας ήμουν και εγώ.

Σημειώνουμε ότι κι εμείς υπήρξαμε αντίπαλοι του Δημάρχου στις πρόσφατες εκλογές, όμως, το ήθος μας μας απαγορεύει να μετέλθουμε ταπεινές και αποδοκιμαστέες πολιτικές πρακτικές και μας είναι αδύνατον να αδιαφορήσουμε στην αήθη προσπάθειά τους να τον πλήξουν πολιτικά, εμφανίζοντας «έλλειμμα» και μάλιστα εκείνοι που είχαν την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης του Δήμου και που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι το «έλλειμμα χρήσεως» είναι τελείως διαφορετική οικονομική έννοια από το «έλλειμμα» και τότε στήριζαν την Διοίκηση του Δήμου για αυτά ενώ τώρα τα κατακρίνουν. Με τρόπο θολό και ύποπτο επικαλούνται κάτι που συνειδητά, παρ’ όλον που τους έχει εξηγηθεί αναλυτικά, αρνούνται να διορθώσουν, έστω και καθυστερημένα.

Η πόλη μας έχει γυρίσει σελίδα, μετά από μία περίοδο παρακμής με διοίκηση Καπλάνη. Εμείς ως παράταξη θα λειτουργούμε πάντα προς όφελος της πόλης μας και των δημοτών μας. Είμαστε πάντα παρόντες για να στηρίξουμε τα σωστά και να καταγγείλουμε τα λάθη.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ
Επικεφαλής της Παράταξης