Κ.Ο.Α.Β. του ΚΚΕ: “Σχετικά με το άθλιο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δικαιοσύνη Σήμερα»”

Λάβαμε από την Κ.Ο.Α.Β. του ΚΚΕ, την παρακάτω επιστολή, που αφορά δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας:

Κύριε Βαμβακόπουλε,

Σας στέλνω την ανακοίνωση της κομματικής οργάνωσης Αγίας Βαρβάρας του ΚΚΕ σχετικά με την αφισσοκολληση. Θα θέλαμε να την δημοσιεύσετε.

Η κομματική οργάνωση Αγίας Βαρβάρας του ΚΚΕ διαφωνεί με το κατάπτυστο δημοσίευμα της εφημερίδας Δικαιοσύνη. Σας επισυνάπτουμε την θέση μας.

Σχετικά με το άθλιο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δικαιοσύνη Σήμερα»

Στις 22/5 αναρτήθηκε ανυπόγραφο άρθρο, στο τοπικό μέσο ιδιοκτησίας στελέχους της ΝΔ και παπαγαλάκι της διοίκησης Μίχου, με τίτλο «Σεβασμό στους εργαζόμενους με πράξεις –όχι μόνο στα λόγια»!

Αυτή τη προτροπή τολμά να την απευθύνει ο αρθρογράφος… στο ΚΚΕ, επειδή καλεί σε ξεσηκωμό τους εργαζόμενους και όλο το λαό, για να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο τερατούργημα της κυβέρνησης, που καταργεί το 8ώρο, προβλέπει δεκάδες απλήρωτες υπερωρίες, δουλειά τις Κυριακές, δηλαδή ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων, που δεν θα μπορούν να προγραμματίσουν ούτε την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή, για να αβγαταίνουν τα κέρδη του κεφαλαίου.

Περιμέναμε να σας πειράξει αρκετά που χαλάσαμε τη σιγή νεκροταφείου που επιδιώκετε να επιβάλετε, προβάλλοντας ΜΟΝΟ κατευθυνόμενες ειδήσεις των βουλευτών της ΝΔ και του Δημάρχου σας, αλλά ότι θα κάνατε αντιπαράθεση με τις αφίσες, μας εκπλήσσει. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης σας, είναι τόσο εξόφθαλμα αντεργατικό, που ούτε εσείς δεν μπορείτε να το υποστηρίξετε και ξαφνικά σας έπιασε ο πόνος για τη ρύπανση, τους εργαζόμενους, την αισθητική του ΚΚΕ και την αξιοποίηση του διαδικτύου.

* Σας έπιασε ο πόνος για την ρύπανση, εσάς που από την εφημερίδα σας, δεν έχετε βγάλει άχνα για το διαχρονικό περιβαλλοντικό έγκλημα με την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής που έχει τραγικές συνέπειες για το λαό της Δυτικής Αθήνας, αλλά σας πειράζουν οι αφίσες.

* Σας έπιασε ο πόνος εσάς και το Δήμαρχο που λιβανίζεται νυχθημερόν, για τους εργαζόμενους του Δήμου, που πριν λίγους μήνες λοιδορούσατε και κατασυκοφαντούσατε, όταν αγωνίζονταν για να μην απολυθούν. Όταν δεν έχετε αφιερώσει μισή παράγραφο ενημερώνοντας για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου της κυβέρνησης, που αποτελεί αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους και ενώ έχει προηγηθεί απεργία και δεκάδες παρεμβάσεις εργατικών σωματείων της περιοχής.

* Σας έπιασε ο πόνος για αξιοποίηση του διαδικτύου από το ΚΚΕ, όταν το site και η εφημερίδα σας –αυτή με το χαρτί που ρυπαίνει – δεν ανήρτησε οτιδήποτε έχει στείλει το ΚΚΕ ή έχει σχέση με τη δράση του, δεν αναρτά οποιαδήποτε ανακοίνωση σωματείου – συλλόγου – φορέα ….τολμά να διεκδικεί από την κυβέρνηση, την περιφέρεια ή τον Δήμο.

*Ντράπηκε και η ντροπή όμως, την ώρα που καίγονται χιλιάδες στρέμματα γης ακόμα μια χρονιά, από την αδιαφορία του κράτους, ο Δήμαρχος προκλητικά να κατηγορεί το ΚΚΕ γιατί τα μέλη του κάνουν αφισοκόλληση και δεν προλαβαίνει δήθεν να κάνει «…αποψίλωση και τον καθαρισμό οικοπέδων ενόψει θέρους».

Με αυτές τις γκεμπελίστικες μεθόδους, γίνεται ακόμα πιο φανερή στους εργαζόμενους και το λαό της Αγίας Βαρβάρας, η επιδίωξη σας να φέρετε σε αντιπαράθεση το λαό της πόλης με το ΚΚΕ, αλλά είστε βαθειά γελασμένοι. Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει.

Μάλλον θυμάστε καλά για άλλους λόγους τη δράση του ΚΚΕ τη δεκαετία του 1970, που το ΚΚΕ ήταν στην παρανομία και οι κομμουνιστές στις εξορίες και τις φυλακές, και όχι για την αφισοκόλληση. Εμείς θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε με όλους τους τρόπους το λαό της Αγίας Βαρβάρας και να τον καλούμε να συσπειρωθεί στο πλευρό του Κόμματος μας, να παλέψει για να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική που μας οδηγεί στη σύγχρονη σκλαβιά και στη δουλειά ήλιο με ήλιο.

Για αυτό αποτελεί πρόκληση η δήλωση του δημάρχου «θα έπρεπε ίσως να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο»! Πριν αρχίσει να μιλάει για την ατλακολ και για το σελοτέηπ, ας μιλήσει στους εργαζόμενους για την διεύρυνση του εργασιακού χρόνου (που το ΠΑΣΟΚ το 2011 πρωτοέφερε στη Βουλή, και ήταν βουλευτής του), για το αν θέλουν να δουλεύουν 12ωρα, αν θέλουν να ζουν από σύμβαση σε σύμβαση, αν θέλουν να εργάζονται μέχρι να γεράσουν… Το «ίσως» του δημάρχου σαν εργοδότη, είναι το «πρέπει να μην περάσει» το αντεργατικό νομοσχέδιο από τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, ο λαός της Αγίας Βαρβάρας συνολικά, να δώσει μαχητική απάντηση με την συμμετοχή του στην μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα την Πέμπτη 27 Μαΐου στις 7.30, με ομιλητή τον σ. Δημήτρη Κουτσούμπα.

Κομματική Οργάνωση Αγίας Βαρβάρας του ΚΚΕ