Όλα τα είχε η Μαριορή η «αισθητική» την μάρανε. Του Νίκου Γουρλά


Xθές βράδυ (Σάββατο) στην Μεγάλου Αλεξάνδρου, γύρω στις δώδεκα παρά, είδα κάποιον με γιλέκο του δήμου Αγ. Βαρβάρας (εργαζόμενος;) να ξηλώνει αφίσες του ΚΚΕ από κολώνα που ήταν πιασμένες με συρραπτικό.

Σήμερα πρωί (εχθές) είδα ένα δημοσίευμα στην τοπική εφημερίδα «Δικαιοσύνη σήμερα» που εγκαλούσε το ΚΚΕ για τις απαρχαιωμένες μεθόδους προπαγάνδας που χρησιμοποιεί και χαλάει την «αισθητική» της πόλης, ενώ φιλοξενούσε και σχόλιο του εκλεγέντα με την Ν.Δ. δημάρχου της πόλης μας όπου αναρωτιέται αν είναι αντεργατικό το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, νουθετώντας παράλληλα αυτούς που κόλλησαν τις αφίσες για το τι υλικό κολλήματος πρέπει να χρησιμοποιούν.

Για τα παραπάνω θα μπορούσε κανείς να πει πολλά από την σκοπιά των δημοκρατικών δικαιωμάτων του συνταγματικού δικαιώματος για την ελευθερία διακίνησης των ιδεών, όμως δεν θα απαντήσω ούτε θα σχολιάσω κάτι γιατί πιστεύω ότι ενδεχομένως θα το κάνει το ΚΚΕ.

Δεν έχει νόημα ακόμη να σχολιάσω το «ίσως» του Δημάρχου για το αν είναι αντεργατικό το νομοσχέδιο, γιατί για αυτό έχει απαντήσει το σύνολο των συνδικάτων όλων των εκφάνσεων και κατευθύνσεων αλλά και του συνόλου της αντιπολίτευσης που το έχουν καταδικάσει ως νομοσχέδιο που μας πηγαίνει σε έναν εργασιακό μεσαίωνα όπου οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν έως και 12 ώρες . Είναι κατανοητό έξαλλου ότι εφόσον έχεις εκλεγεί με την Νέα Δημοκρατία είσαι αναγκασμένος να στηρίζεις ανοικτά η και εμμέσως την πολιτική της. Τα γραμμάτια είναι γραμμάτια και πρέπει να εξοφληθούν.

Όμως αναρωτιέμαι όλα τα παρακάτω δεν χαλάνε την αισθητική της πόλης και την χαλάνε οι αφίσες του ΚΚΕ;

Την αισθητική της Πόλης δεν την χαλάνε οι παιδικές χαρές που είναι εστίες μόλυνσης και πολλών άλλων κινδύνων όπως αυτή που είναι πχ στην Καραολή και Κανάρη;

Την αισθητική της πόλης δεν την χαλάει το γεγονός ότι η πόλη βρωμάει και ζέχνει ειδικά τα Σαββατοκύριακα;

Δεν την χαλάνε τα ξεραμένα παρτέρια στις πολυκατοικίες;

Δεν την χαλάνε τα Σμάρτ που τριγυρίζουν τις νύχτες και μας κάνουν να πεταγόμαστε στον ύπνο μας ;

Δεν την χαλάνε οι ελλείψεις στα σχολεία;

Δεν την χαλάνε τα σπασμένα όργανα των αθλητικών εγκαταστάσεων;

Δεν την χαλάει που δεν έχει μείνει ούτε μια τράπεζα;

Δεν την χαλάει η υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας;

Δεν την χαλάει η ανεργία και η φτωχοποίηση των πολιτών της;

Θα μπορούσα να μεγαλώσω και άλλο τον κατάλογο όμως δεν έχει νόημα, γιατί όλοι γνωρίζουμε το που ζούμε.

Γιατί κύριοι της δημοτικής αρχής έχετε αποτύχει στην διαχείριση σοβαρών λαϊκών προβλημάτων της πόλης μας και πιστεύετε ότι με επικοινωνιακές κραυγές που δήθεν δείχνουν ενδιαφέρον για την «αισθητική» της πόλης προσπαθείτε να αποπροσανατολίσετε και να χώσετε κάτω από το χαλί τα πραγματικά προβλήματα από την μια και από την άλλη να υπηρετήσετε πιστά τις αντεργατικές αντιδημοκρατικές και αυταρχικές επιλογές της Κυβέρνησης της Ν.Δ.

Νίκος Γουρλάς