Με οξύ οι εργαζόμενοι καθάριζαν τις λίμνες, χωρίς μάσκες προστασίας και ανάλογη ένδυση…

Με τη χρήση χημικών υγρών ουσιών (οξύ) οι εργαζόμενοι του δήμου προσπαθούσαν κάτω από την ανυπόφορη ζέστη να καθαρίσουν τα τοιχώματα και τους πυθμένες των λιμνών από τη μάκα που είχαν πιάσει, εχθές το πρωί στον Προφήτη Ηλία.

Η βρόμα είχε ισχορίσει τόσο βαθιά στη βαφή και δεν υπήρχε άλλος τρόπος.

Όλες αυτές οι εργασίες με το οξύ και το τρίψιμο των πυθμένων με σκούπες, έγιναν χωρίς οι εργαζόμενοι να φοράνε ειδικές μάσκες με φίλτρα που προβλέπονται (;) σε τέτοιες εργασίες και ανέπνεαν τις αναθυμιάσεις, που είχαν σκορπιστεί σε μεγάλη ακτίνα από τις λιμνούλες. Χωρίς επίσης και την απαραίτητη ένδυση…

Το καθάρισμα παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων δεν ολοκληρώθηκε, αφού στη μία από τις τρεις λίμνες δεν πρόλαβαν καν να πάνε.

Πάντως παρ΄ ότι δεν ήταν στο πρόγραμμα βάφτηκαν χαμηλά τα τοιχώματα της μεσαίας λίμνης, αφού η βρομιά τα είχαν “ποτίσει”.

Σήμερα πάλι οι εργασίες θα συνεχιστούν και πιθανότατα να ολοκληρωθούν όσον αφορά την καθαριότητα και αποκατασταθούν ορισμένες μικροζημιές.

Οι εργαζόμενοι όταν πλησιάσαμε μας είπαν χαριτολογώντας:

“Αμάν κύριε Πάρι, κάθε πρωί μας βγάζεις το πρόγραμμα εργασίας. Μόλις γράψεις κάτι αμέσως μας στέλνουν για να το τακτοποιήσουμε, ανατρέποντας κάθε προηγούμενο σχεδιασμό της υπηρεσίας. Γράψε κάτι ποιο ελαφρύ, δώσε μας και κανένα ρεπό…”

Κι εμείς που είχαμε την άποψη πως δεν μας διαβάζουν στο δήμο…

Η συζήτηση αυτή έγινε παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Γιάννη Πουλάκη, ο οποίος δεν πήρε μέρος στην κουβέντα. Μοναδική στιγμή που μίλησε ήταν όταν τραβάγαμε φωτογραφίες και μας ρώτησε εάν φωτογραφήσαμε κι εκείνον, με αυστηρό ύφος…

Πάντως επανερχόμενοι στο θέμα της βρόμας στις λιμνούλες που αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, όπως γράφαμε κι εχθές, τα νερά τους χρειάζονται συχνότερη αντικατάσταση για να είναι όμορφες αλλά και τα μηχανήματα μην χαλάσουν πριν την ώρα τους, παρ΄  ότι αντικαταστάθηκαν πρόσφατα σχετικά και κόστισαν και αρκετά χρήματα.

Χρήματα από το ταμείο του δήμου.

Δηλαδή δημόσιο χρήμα.

Δηλαδή δικά μας λεφτά…