Συζήτηση – ενημέρωση για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, από την Επιτροπή κατοίκων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Εκ μέρους της Επιτροπής Κατοίκων Αγίας Βαρβάρας και με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας Προοδευτικής με τίτλο «Τι απέγινε σχετικά με το αίτημα των κατοίκων για την απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας» και τα ερωτήματα που αυτό έθεσε, έχουμε να πούμε τα εξής:

Η Επιτροπή κατοίκων συνεχίζει την δράση της. Έχει ήδη ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης με ανακοίνωση που μοιράζει σε σχολεία και νηπιαγωγεία της περιοχής, προγραμματίζει παρεμβάσεις στις γειτονιές, ενώ κινείται στην κατεύθυνση διοργάνωσης ανοιχτής συζήτησης-ενημέρωσης για τις βλαβερές συνέπειες της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας την Παρασκευή 28 Μαΐου στις 7 μ.μ. στην πλατεία του Προφήτη Ηλία, με την συμμετοχή επιστημόνων και δικηγόρου.

Σε σχέση με το αίτημά μας για συνάντηση με τον δήμαρχο της Αγίας Βαρβάρας, υπήρξε αρχικά τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, όπου συμφωνήθηκε επικοινωνία του δικηγόρου της Επιτροπής Κατοίκων με την δικηγόρο που ο δήμος έχει προσλάβει για το θέμα των ενεργειών απομάκρυνσης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Η επικοινωνία αυτή έγινε και από την πλευρά μας εκθέσαμε την πρότασή μας για συντονισμό και συνεργασία δήμου και κατοίκων σε αυτό το θέμα ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η πρόταση αφορούσε την κοινή δικαστική αντιμετώπιση του ζητήματος με δύο δικηγόρους, ένας εκ μέρους των κατοίκων και ένας εκ μέρους του δήμου. Η απάντηση που είχαμε ήταν ότι θα υπάρξει νεότερη επικοινωνία μαζί μας και ενημέρωση για την στάση που θα κρατήσει ο δήμος.

Επειδή επίσης στην περιοχή έχει ήδη ανοίξει μια συζήτηση, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι η Επιτροπή Κατοίκων έχει ξεκινήσει έναν αγώνα απομάκρυνσης 5 κεραιών κινητής τηλεφωνίας από διαφορετικές εταιρείες και νομικά κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση. Για εμάς δεν τίθεται ζήτημα επιλογής κεραίας και εταιρείας, θεωρούμε ότι όλες είναι βλαβερές και επικίνδυνες, ειδικά όταν είναι εγκατεστημένες πολύ κοντά σε 2 Δημοτικά και 3 Νηπιαγωγεία(!).

Ενημερωνόμαστε ότι ο δήμος έχει επιλέξει να κάνει ασφαλιστικά μέτρα μόνο για την μια κεραία, ζήτημα που επίσης θα θέλαμε να μας αποσαφηνιστεί αν και εφόσον υπάρξει συνάντηση μαζί του. Ο καθένας μπορει να καταλαβει οτι η κατευθυνση αυτη (η δικαστικη προσφυγη και για τις υπολοιπες κεραιες) ειναι επιβεβλημενη για να αποφυγουμε και τις κατηγοριες οτι κινουμαστε μονο για μια εταιρεια και κανουμε τα στραβα ματια στις υπολοιπες , για αυτο αλλωστε προσλάβαμε δικηγορο για ολες.

Σε καθε περιπτωση ακομα και τωρα ειμαστε ανοιχτοι σε ενδεχομενη συνεργασια και θα χαρούμε να εχουμε καποια απαντηση απο το δημο.

Θα θελαμε επισης να σας ενημερωσουμε οτι η ΕΠΙΤΡΟΠΗ εχει αναγκη την οικονομικη στηριξη των προσπαθειων της μιας και τα δικαστικα αλλα και αλλα εξοδα ειναι αρκετα.

Πιο πολυ απο ολα ομως χρειαζεται την φυσικη παρουσια ολων στις δρασεις της μιας και καταλαβαινουμε οτι τελικα αυτος ειναι ο αποφασιστικος παραγοντας για την επιτυχια της

Με πρωτο σταθμο λοιπον την ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΜΑΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ καλούμε όλους να συμμετέχουν και να και να στηριξουν την δραση της