Παραδοσιακοί σπόροι, μάλλον όχι εφέτος – Μία σπουδαία εκδήλωση σταματά;;;

Τα τελευταία χρόνια η πόλη μας φιλοξενούσε μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση που είχε να κάνει με τους παραδοσιακούς σπόρους της χώρας μας, κυρίως, κηπευτικών αλλά και καλλωπιστικών φυτών, τον μήνα Μάϊο.

Σε συνεργασία με την Ομάδα Παραδοσιακών Σπόρων “Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΚΗΠΟΥΡΩΝ” μοιράζονταν χιλιάδες σπόροι και φυτά σε επισκέπτες απ΄ όλο το λεκανοπέδιο που έφταναν στο Άλσος ΜΗΤΕΡΑ, κατά εκατοντάδες για το σκοπό αυτό.

Κατά τη διάρκεια των εκθέσεων εκτός του μοιράσματος σπόρων υπήρχαν ομιλίες από καθηγητές Πανεπιστημίων, Γεωπόνους και στελέχη του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, με ενδιαφέροντα θέματα που είχαν να κάνουν με την κηπευτική, τα νερά, το περιβάλλον και άλλα.

Επίσης λειτουργούσε παιδότοπος στο χώρο για τα παιδιά τα οποία πρόσεχαν εξειδικευμένα άτομα, ενώ την έκθεση επισκέπτονταν υπουργοί και εκπρόσωποι αγροτικών φορέων.

Πέρσι λόγω του κορωνοϊού η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο αμαξοστάσιο του δήμου, με σαφέστατη μικρότερη επιτυχία και προσέλευση κόσμου, λόγω της κατάστασης.

Πάντως έως στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί εάν θα πραγματοποιηθεί κι εφέτος αυτή η εκδήλωση στο δήμο μας, αφού δεν υπάρχει σχετική κινητικότητα στο παλιό θερμοκήπιο του δήμου μέσα στο γκαράζ, στο οποίο φιλοξενείτο ο σύλλογος για την προετοιμασία των σπόρων και των φυτών που θα μοιράζονταν.

Δεν ξέρουμε τι συνέβη, αλλά μία τόσο πετυχημένη διοργάνωση είναι κρίμα να έχει τέτοιο άδοξο τέλος…