Εξώδικα Μίχου σε Καπλάνη, Παπαδάκου, Παπαθανασάκη

Τρία εξώδικα απέστειλε ο δήμαρχος της πόλης μας κ. Μίχος, εχθές Μεγάλη Τετάρτη, στους Γιώργο Καπλάνη π. Δήμαρχο, Μαρία Παπαδάκου π. Δημοτική Σύμβουλο και Γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Αγίας Βαρβάρας και Γιάννη Παπαθανασάκη διαχειριστή της ιστοσελίδας ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ-AGIA VARVARA “OFFICIAL GROUP”.

Το εξώδικο προς τον κ. Καπλάνη έχει να κάνει επειδή ο π. Δήμαρχος έχει καταθέσει υπέρ των απόψεων του Δημ. Συμβούλου κ. Μιχάλη Γιάγκα, σχετικά με το έλλειμα που άφησε ο κ. Μίχος φεύγοντας από το δήμο το 2009 και σύμφωνα με τους παραπάνω, αυτό ήταν του ύψους των 7 εκατομμυρίων ευρώ, περίπου και την γενικότερη οικονομική κατάσταση του δήμου, εκείνη τη χρονιά.

Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Γιάγκας έχει καταθέσει αγωγή κατά του κ. Μίχου για συκοφαντική δυσφήμηση, όπως και ο δεύτερος κατά του πρώτου.

Αντικείμενο που προκάλεσε τους συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς, όπως υποστηρίζουν και οι δύο, ήταν αυτό το έλλειμα και το ύψος που επικαλούνται Γιάγκας – Καπλάνης.

Η συζήτηση των αγωγών πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου. Σημειώνουμε πως στο παρελθόν η συζήτηση έχει αναβληθεί τέσσερις φορές. Τρεις λόγω κορονοϊού και μη λειτουργίας των δικαστηρίων και μία μετά από αίτημα της  πλευράς Μίχου, επειδή ο συνήγορός του είχε άλλη υπόθεση στο ΣτΕ.

Στο εξώδικό του ο κ. Μίχος ζητάει από τον κ. Καπλάνη να ανακαλέσει όσα υποστήριξε στην κατάθεσή του, δίνοντάς του περιθώριο δέκα ημερών, για να το πράξει.

ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ κ. ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ

Όσον αφορά το εξώδικο που έστειλε στην κ. Μαρία Παπαδάκου, έχει να κάνει με σχόλιό της κάτω από δημοσίευμα της εφημερίδας μας, το οποίο αφορούσε την περίφραξη του γηπέδου μπάσκετ στην πλατεία του Προφήτη Ηλία και το οποίο είχε κοινοποιηθεί στην ιστοσελίδα ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ-AGIA VARVARA ”OFFICIAL GROUP”, στις 8 Μαρτίου 2021.

Σύμφωνα με τον κ. Μίχο το σχόλιο της, τον αφορούσε, παρ΄ότι δεν τον κατονόμαζε και ήταν συκοφαντικό για εκείνον, ενώ της ζητά σε διάστημα δέκα ημερών να το ανακαλέσει.

ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΑΚΗ

Τέλος το τρίτο εξώδικο παραδόθηκε στον διαχειριστή της ιστοσελίδας ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ-AGIA VARVARA ”OFFICIAL GROUP”, κ. Γιάννη Παπαθανασάκη, επειδή όπως υποστηρίζει ο κ. Μίχος επέτρεψε τον σχολιασμό που έκανε η κ. Παπαδάκου, κάτω από το εν λόγω άρθρο της εφημερίδας μας και δεν τον διέγραψε.

Επίσης και στον κ. Παπαθανασάκη ο κ. Μίχος δίνει δέκα ημέρες να επανορθώσει.

Σημειώνουμε πως ο κ. Γιάννης Παπαθανασάκης είναι Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Κρητών της πόλης μας και πρόσφατα έγινε γνωστή η ιστορία του στο πανελλήνιο, όταν κυκλοφόρησε η πληροφορία πως επρόκειτο να ζητηθεί η απόλυσή του από το δήμο μας, στον οποίο εργάζεται με 8μηνη σύμβαση του ΟΑΕΔ, επειδή δεν φορούσε γιλέκο στο χώρο εργασίας του (μέσα στην αποθήκη), όπως ανέφεραν τότε, ανακοινώσεις από την Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., το Σωματείο εργαζομένων και άλλους φορείς που καταδίκασαν αυτήν την πρόθεση.

Στις 6 Μαρτίου δε, έγινε γνωστή η ανάκληση του εγγράφου προς τον ΟΑΕΔ από το δήμο, με το οποίο εζητείτο η απόλυση του, από τον Οργανισμό.

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε η πληροφορία,  πιθανότητα λειτούργησε για ωριμότερες σκέψεις και την ανάκληση τελικά της πρώτης απόφασης.