Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: “Πολιτισμός και στα Δυτικά υπό τον έλεγχο της Μενδώνη”

Πολιτισμός και στα Δυτικά υπό τον έλεγχο της Μενδώνη

Η κατάπτωση και καταστροφή του πολιτισμού φέρει το όνομα της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Μενδώνη.

Κάθε κίνηση της Υπουργού από το 1999 έως και σήμερα στοχεύει στο τσιμέντωμα, στη στασιμότητα και στο πάγωμα του πολιτισμού, της προόδου και της άνθισης του.

Πολλές σκοτεινές πλευρές του πολιτισμού της χώρας μας οφείλονται στην ίδια και μετά χαράς και μεγάλης περηφάνειας επιδιώκει να συνδέσει με επιγραφές τον συγκεκριμένο σκοταδισμό με το όνομά της. Με αυτό τον τρόπο απομακρύνει τον καθένα και την καθεμία μας από το φως της τέχνης και του πολιτισμού κι αντί για χώροι εξύψωσης, έκφρασης και ανάτασης του πνεύματος τούς καθιστά χώρους εγκλεισμού και καταπίεσής.

Ακρωτηριάζει κάθε πηγή πολιτισμού από την Ακρόπολη και το Εθνικό Θέατρο μέχρι τη Δραματική σχολή της γειτονιάς μας. Εκείνη στην Αγία Βαρβάρα!

Ο κάποτε φιλόξενος καλλιτεχνικός χώρος έκφρασης πλέον αλλάζει όψη. Καλλιτέχνες σε όλη την Ελλάδα, σπουδαστές/τριες και καθηγητές/τριες, διαμαρτύρονται κι απαιτούν την παραίτηση της Υπουργού ως ελάχιστη πράξη ευθιξίας, μετά την εγκατάλειψη τους από την πολιτική ηγεσία του πολιτισμού εν μέσω της πανδημίας και υπό το βάρος της εμπλοκής της στη συγκάλυψη της υπόθεσης Λιγνάδη.

Με αυτούς φυσικά συντάχθηκαν και οι καθηγητές/τριες και οι μαθητές/τριες της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του δήμου Αγίας Βαρβάρας εκτός από τον Διευθυντή και καθηγητή της σχολής.

Ο κος Μουμούρης, σύζυγος βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, εξέφρασε δημοσίως την στήριξή του στην κα Μενδώνη στρεφόμενος έτσι ενάντια σε μαθητές/τριες, συναδέλφους, καθηγητές/τριες του και στο περί δικαίου αίσθημα.

Αυτό τον διχασμό και την καταστροφή σπέρνει σε όλους τους τομείς η κυβέρνηση της ΝΔ δύο ολόκληρα χρόνια.

Αίτημα και βαθιά μας ελπίδα η παραίτηση κι απομάκρυνση όλων όσων θέλουν να σβήσουν το φως του πολιτισμού σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας