Υπογειοποίηση των καλωδίων υψηλής τάσης της ΔΕΗ στην πόλη μας; – Δελτίο τύπου του Δήμου

Στην ένταξη έργων της Δυτικής Αθήνας στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εχθές το απόγευμα.

Πρόκειται, όπως επισήμανε ο κ. Βαρβιτσιώτης, για την αναδάσωση του Ποικίλου Όρους και την υπογειοποίηση των καλωδίων υψηλής τάσης της ΔΕΗ, στις περιοχές των δήμων Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας.

Η ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού στο Facebook, αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Η Δυτική Αθήνα “μπαίνει” δυναμικά στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Μία νέα εποχή για την Ελλάδα αλλά και για τη Δυτική Αθήνα ξεκινάει με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης που εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης έρχεται να αλλάξει συνολικά την Ελλάδα αλλά και ειδικότερα τις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας, καθώς σε αυτό το γιγαντιαίο πρόγραμμα εντάσσονται δύο εμβληματικά έργα: Πρόκειται για την αναδάσωση του Ποικίλου Όρους και την υπογειοποίηση των καλωδίων υψηλής τάσης της ΔΕΗ, στις περιοχές των Δήμων Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας”.

Σημειώνουμε πάντως πως προχθές ο αρμόδιος υπουργός περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε  το πρόγραμμα υπογειοποίησης του δικτύου το οποίο περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες άμεσης προτεραιότητας. Η πρώτη αφορά περιοχές όπως τα δάση, μέσα από τα οποία διέρχονται γραμμές μέσης τάσης και υπάρχει κίνδυνος το καλοκαίρι, όπως π.χ. το Τατόι, η Πάρνηθα και τα βουνά στην Εύβοια. Η δεύτερη, οικισμούς και περιοχές πόλεων με πυκνή βλάστηση, όπως ο βόρειος τομέας Αττικής, όπου η χιονόπτωση μπορεί να προκαλέσει πτώση δέντρων, και η τρίτη κατηγορία, παραδοσιακούς και ελκυστικούς προορισμούς όπως τα νησιά, όπου το θέμα είναι αισθητικού χαρακτήρα.

Μακάρι η κυβέρνηση να άλλαξε άποψη και όντως να αποφασίστηκε η υπογειοποίηση και του δικού μας δικτύου, αλλά πάνω απ΄ όλα να υλοποιηθεί.

Σχετικά με την είδηση περί υπογειοποίησης του δικτύου, λάβαμε από το δήμο το παρακάτω δελτίο τύπου: