Χιόνια στην Αττική: Έκλεισε η λεωφόρος Πάρνηθος – Αύριο 25 Μαρτίου τσουχτερό κρύο!!!

Λόγω της χιονόπτωσης, διακόπηκε αργά το βράδυ της Τρίτης 23 Μαρτίου 2021, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς το καζίνο. Το πρωϊνό της Τετάρτης δεν αποκλείεται να ξεκινήσει με βροχή η χιονόνερο στις βορειοανατολικές περιοχές της Αττικής, ίσως και χιονόπτωση στα 500 με 600 μέτρα υψόμετρο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου.

Ωστόσο, γρήγορα θα ανοίξει ο καιρός κατά τη διάρκεια της ημέρας. Διάσπαρτες βροχές ή χιονόπτωση αναμένεται ξανά τη νύχτα της Τετάρτης. Η Πέμπτη, ανήμερα 25η Μαρτίου, αναμένεται να είναι η πιο παγωμένη μέρα της εβδομάδας με χιονοπτώσεις αρκετά χαμηλά. Ανήμερα λοιπόν της εθνικής επετείου, τα χιόνια θα κατέβουν πιο νότια στο Πήλιο, την Πελοπόννησο και τη βόρεια Αττική.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στα Δωδεκάνησα έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια και θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα βορειοδυτικά κατά τόπους ισχυρός.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και εκ νέου από το νύχτα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά τις πρωινές ώρες και εκ νέου από το νύχτα (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα).
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

πηγή: FLASH.GR – Φωτογραφία αρχείου από χιονόπτωση της Πάρνηθα