Εκφράζει τη δυσαρέσκεια του σχετικά με όσα εξελίσσονται γύρω από το όνομα της Ένωσης Κρητών

Τη δυσαρέσκεια του σχετικά με όσα εξελίσσονται γύρω από το όνομα της Ένωσης Κρητών της πόλης μας, εκφράζει με επιστολή του προς την εφημερίδα μας, ο κ. Ατσαλάκης Μανώλης οργανωτικός γραμματέας Ένωσης Κρητών Αγίας Βαρβάρας “Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ”.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Σε μια πρωτόγνωρη για τον κάθε ένα από εμάς χρονική περίοδο στην οποία έχει αλλάξει ολοκληρωτικά η καθημερινότητα μας, η έκφραση απόψεων, προβληματισμών, κλπ, κατά κύριο λόγο πραγματοποιείται μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Δεν είναι εδά και τόσο δυσάρεστο το γεγονός ότι η τεχνολογία έχει αντικαταστήσει τα «ντρέτα» και «στακάτα» λόγια που υπάρχουν σε μια δια ζώσης συνομιλία τα οποία συνοδεύονται από καθαρό βλέμμα όπως είχαν οι πρόγονοί μας.

Το δυσάρεστο είναι ότι μέσα σε αυτήν την δύσκολη περίοδο όπου πολλά Πολιτιστικά Σωματεία δεν κατορθώνουν να επιβιώσουν κάποιοι συγκεκριμένοι άνθρωποι επιλέγουν καθημερινά να οδηγήσουν τα εναπομένοντα στο “χείλος του γκρεμού”.

Ο λόγος φυσικά για την Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας “Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ”, η “Ένωση” μας, η οποία το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο επίκεντρο συγκεκριμένων προσώπων που καθημερινά αφήνουν αιχμές για τις αξίες και το ήθος που προβάλει η ένωση αλλά και το προεδρείο της, παραμερίζοντας τις δικές τους αρχές και αξίες τις οποίες επικαλούνται.

Πως γίνεται λοιπόν να μας μιλάνε για αξίες και σεβασμό όταν οι ίδιοι επικροτούν ενέργειες που κάθε άλλο παρά τιμούν τους προγόνους μας και τον αγώνας τους;

Πως γίνεται να μας μιλάνε για ομόνοια και «ενωτικούς λόγους» την στιγμή που οι ίδιοι με την στάση τους διχάζουν τους τα μέλη της Ένωσης;

Πως γίνεται να επιζητούν το «καλό» ενός τέτοιου σωματείου, ενός από τα πιο ιστορικά σωματεία το οποία αριθμεί 63 συναπτά έτη παρουσίας, όταν δεν νοιάζονται πραγματικά για αυτό αλλά αποσκοπούν σε προσωπικά οφέλη στην πλάτη των ανθρώπων που έχουν παλέψει για να έχει η “Ένωση” σήμερα όσα αξίζει;

Η πόρτα της “Ένωσης” από την πρώτη στιγμή που εντάχθηκα σε αυτήν και έγινα μέλος της ήταν ανοιχτή και θα είναι ανοιχτή για τον οποιοδήποτε θελήσει να συμμετάσχει σε αυτήν την μεγάλη οικογένεια και να γίνει μέλος της. Σε κανένα και ποτέ δεν έχει απαγορευθεί η είσοδος και η συμμετοχή σαν ενεργό μέλος όπως αναπαράγεται από συγκεκριμένα άτομα σχεδόν καθημερινά.

Είναι πραγματικά λυπηρό, την στιγμή που η “Ένωση” έχει παραμείνει ζωντανή «με νύχια και με δόντια» κόντρα στις δύσκολες συνθήκες, 2-3 συγκεκριμένα άτομα να κατηγορούν τόσο το προεδρείο όσο και ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο είτε για “Παραβίαση Κατασταστικού”, είτε για πολλές άλλες αβάσιμες αιτίες, αντί να σταθούν δίπλα τους και να βοηθήσουν και εκείνοι έμπρακτα στην πραγματοποίηση των σκοπών της “Ένωσης”.

Καλό θα ήταν λοιπόν πριν κατηγορήσουμε κάποιον να σκεφτούμε τι έχουμε προσφέρει εμείς οι ίδιοι και κατά πόσο οι αξίες μας συμβαδίζουν με τις αξίες που τόσα χρόνια προβάλει η “Ένωση” μας.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές δημιουργούν ένα τοξικό κλίμα και προσβάλουν τόσο το ιστορικό όνομα της Ένωσης Κρητών Αγίας Βαρβάρας “Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ”, όσο και τους ίδιους τους προγόνους μας.

Ατσαλάκης Μανώλης