Δημοτικό θερμοκήπιο με εκπαιδευτικό αλλά και οικονομικό όφελος

Τα τελευταία χρόνια στο χώρο του γκαράζ των οχημάτων του Δήμου, στην οδό Σιπύλου, έχει στηθεί με μεράκι ένα θερμοκήπιο φυτών.

Σε αυτό μεγαλώνουν κυρίως καλοπιστικά και θαμνώδη φυτά.

Υπεύθυνος λειτουργίας του χώρου είναι ο κ. Νίκος Κατηφεδένιος ο οποίος με πραγματική αγάπη μιλάει για το έργο που επιτελείται στον χώρο.

“Από τα κλαδεμένα φυτά που πάνε για την χωματερή παίρνουμε κλαδάκια και με ειδική φροντίδα τα μεγαλώνουμε και αποκτούμε φυτά όπως τριανταφυλλιές, που στη συνέχεια φυτεύουμε σε πλατείες ή τρίγωνα του Δήμου μας, εξοικονομώντας αρκετά χρήματα από το ταμείο του” μας λέει.

Επίσης στην υπαίθρια έκταση καλλιεργούμε κηπευτικά με τα οποία προμηθεύουμε τους παιδικούς σταθμούς του δήμου και άλλους φορείς, μας εξηγεί, τονίζοντας πως οι καλλιέργειες αυτές είναι 100% βιολογικές διότι δεν χρησιμοποιούνται λιπάσματα για το μεγάλωμα των φυτών.

Τον χώρο επισκέπτονται σχολεία της πόλης μας και μαθαίνουν τι σημαίνει γενικά καλλιέργεια και θερμοκήπιο.

Την Κυριακή 8 Μαρτίου τις εγκαταστάσεις επισκέφτηκαν παιδιά από την Ένωση Κρητών της πόλης μας.

Αφού παρακολούθησαν με ενδιαφέρον όσα ο κ. Κατηφεδένιος τους είπε, έκαναν ερωτήσεις αλλά είπαν και την άποψη τους σε διάφορα ερωτήματα που  τέθηκαν. Στη συνέχεια δόθηκαν στα παιδιά σπόροι φυτών και γλαστράκια τα οποία φύτεψαν.