Ανατέθηκε σε δικηγόρο, η υπεράσπιση της Προέδρου και του Δ.Σ. της ΔΗ.ΚΕ.Α.Β., εξ αιτίας μηνυτήριας αναφοράς

Το θέμα με τις ενστάσεις υποψήφιου για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας, είναι γνωστό.

Ο κ. Α. Φ. απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη και η υπόθεση πλέον περνάει σε άλλων αρμοδιότητα να κρίνουν.

Εξ΄ αιτίας της απόφασης του κ. Α. Φ. να κινηθεί νομικά, το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.ΑΒ., όρισε Νομικό για να την εκπροσωπήσει.

Το θέμα συζητήθηκε σε πρόσφατο Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης και πληροφορηθήκαμε τα εξής:

Κατόπιν µηνυτήριας αναφοράς του κ. Α. Φ. διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση σε βάρος της προέδρου της ∆Η.Κ.Ε.Α.Β, σχετικά µε την µη χορήγηση εγγράφου που αιτήθηκε και µε την µη συµµόρφωση στην Απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης µε την οποία ακύρωνε την Απόφαση 34/2020 του ∆ιοικητικού  Συµβουλίου της ΔΗ.Κ.ΕΑ.Β. και κατά της οποίας η Δημοτική Επιχείρηση έχει προσφύγει στην Επιτροπή του άρθρου 152 ΤΟΥ ν.3463/2006. Για το δεύτερο ζήτηµα ενδέχεται µάλιστα να ζητηθούν ευθύνες και από το σύνολο των µελών του ∆ιοικητικού Συµβουλίου της ΔΗ.Κ.ΕΑ.Β..

Προκειµένου να αντιµετωπιστούν αυτές τις ποινικές υποθέσεις κρίθηκε σκόπιµο να οριστεί δικηγόρος ως συνήγορος υπεράσπισης ο οποίος θα επιληφθεί της σύνταξης υποµνηµάτων εξηγήσεων ή και απολογίας, ο οποίος θα λαµβάνει γνώση των σχετικών ποινικών δικογραφιών και γενικώς θα αναλάβει την νοµική υποστήριξη των μελών του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β., για την υπόθεση αυτή.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν στην εισήγηση προς το Συμβούλιο και αποφασίστηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β., η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια.