Εγκύκλιος του Υπ. Υγείας στους Δήμους και στις Περιφέρειες για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Εγκύκλιο απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, μεταξύ άλλων, στους Δήμους και στις Περιφέρειες της Χώρας, με αντικείμενο «Προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης των κουνουπιών, σχέδιο δράσης, σχετική ενημέρωση και προφύλαξη του κοινού για το έτος 2021».

Με αυτήν δίνονται αναλυτικές οδηγίες, αποσπάσματα των οποίων ακολουθούν.

Καλούνται οι Περιφέρειες να εκπονήσουν ολοκληρωμένο σχέδιο καταπολέμησης των κουνουπιών σε επίπεδο Περιφέρειας ή Περιφερειακών Ενοτήτων και, αφού εξασφαλίσουν εγκαίρως τις απαραίτητες πιστώσεις, να ορίσουν τον Φορέα για την υλοποίησή του, καθώς και τον Φορέα παρακολούθησης και εφαρμογής του προγράμματος (όπως π.χ. Επιτροπές Ελέγχου και Παρακολούθησης ή άλλο Φορέα που να διαθέτει προσωπικό κατάλληλα εκπαιδευμένο).

Οι Δήμοι οφείλουν να προβαίνουν –παράλληλα με τις Περιφέρειες- στη λήψη μέτρων για την εξάλειψη εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών, την εξυγίανση του περιβάλλοντος, την ευαισθητοποίηση των δημοτών και να υλοποιούν έργα κουνουποκτονίας, βάσει των προκαθορισμένων αρμοδιοτήτων τους, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, μετά από συνεννόηση, ενημέρωση και σύμφωνη γνώμη των Περιφερειών, πάντα σε πλαίσιο συνεργασίας.

Πηγή: Airetos.gr