Απάντηση Μίχου, περί “ΠΑΝΘΕΟΝ” και προστίμων… και το αρχείο της “Π”…

Το τελευταίο διάστημα η εφημερίδα μας κάνει αναδρομή σε γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της πόλης μας, τις τελευταίες δεκαετίες.

Η προσπάθεια μας γίνεται με μοναδικό σκοπό να καταγραφεί η ιστορία της και να ενώσουμε το χθες με το σήμερα και με το αύριο της Αγίας Βαρβάρας.

Προσπαθούμε να είμαστε ακριβείς, αποφεύγοντας να γράφουμε, κατηγορώντας πρόσωπα τα οποία “έπαιξαν”  ρόλο στη διαδρομή αυτή, όσο υπάρχει διχογνωμία σε εξαιρετικά γεγονότα.

Σκοπός μας δεν είναι να γράψουμε αστοιχείωτα πράγματα, διότι πασχίζουμε για την αλήθεια και φροντίζουμε να την υπηρετούμε, άσχετα εάν ορισμένοι δέχονται ΜΟΝΟ τη δική τους άποψη, σαν τη μοναδική αλήθεια…

Μεταξύ των θεμάτων που αναδείξαμε τις τελευταίες ημέρες ήταν το θέμα του αναψυκτήριου “ΠΑΝΘΕΟΝ” και μια σύντομη διαδρομή του, από τότε που έγινε έως σήμερα, με σχετική αναφορά μας στα πρόστιμα που πληρώνει ο Δήμος μας.

Αποφύγαμε συνειδητά την αναφορά σε ονόματα και κρατικές υπηρεσίες, που είχαν ενεργή συμμετοχή στην ιστορία του “ΠΑΝΘΕΟΝ”.

Πάντως εάν κάποιος πιστεύει πως “έφταιξαν” μόνο πρόσωπα και όχι υπηρεσίες, οι οποίες όφειλαν να ελέγχουν και να διαφυλάττουν τη νομιμότητα, συνεχώς, έχουν λάθος.

Για την αναδρομή μας αυτή δεχτήκαμε από τον Δήμαρχο κ. Μίχο απάντηση, την οποία δημοσιεύουμε, ως έχει μετά τον πρόλογο μας, σαν μια προσπάθεια κάποτε να καταλάβουμε γιατί έπεσαν και πότε, τα πρόστιμα τα οποία πληρώνει ο Δήμος;

Δεν καταλαβαίνουμε πάντως που διαφωνεί ο κ. Μίχος στα γραφόμενά μας;

Σαν νομικός που είναι, καταλαβαίνει το παρακάτω: “Μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις” (Να μην κρίνεις προτού ακούσεις τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών) Πλάτων.

Ας δούμε και την άλλην πλευρά λοιπόν:

Το πρόστιμο “έπεσε”, βεβαιώθηκε  και το πληρώνουμε σαν δήμος και μάλιστα με την σφραγίδα του Συμβούλιου της Επικρατείας.

Τώρα εάν υπάρχουν ορισμένοι που αμφισβητούν την απόφαση του ΣτΕ, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά!!!

Η Αγία Βαρβάρα μας ενδιαφέρει διότι σήμερα, αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές ο δήμος αποπληρώνει αυτό το πρόστιμο, δηλαδή αντί να γίνονται έργα στην πόλη μας με τα χρήματα αυτά και αυτή είναι η ουσία, όπως επίσης η λεηλασία και οι βανδαλισμοί στον χώρο.

Επί της επιστολής του κ. Μίχου, επικοινωνήσαμε με τον π. Δήμαρχο κ. Καπλάνη και ζητήσαμε την άποψη του:

“κ. Βαμβακόπουλε, το νέο “έργο” του κ. Μίχου είναι μια μυθοπλασία με πολύ κακό σενάριο, που περιέχει απρεπείς εκφράσεις και χαρακτηρισμούς, έχει τον ίδιο για πρωταγωνιστή, έχει κομπάρσους στο “θίασο”, έχει και λίγους ακόμα θεατές, αλλά δεν έχει καθόλου μα καθόλου συνέπεια, αλήθεια ούτε βέβαια κάποια στοιχειώδη βάση!

Δεν έχω σκοπό να σας κουράσω και πάλι με αμέτρητες αναφορές στις ενέργειές μας, στις δικαστικές αποφάσεις και στον τεράστιο αγώνα που κάναμε για να κρατήσουμε όρθιο το δήμο, από τις αναρίθμητες λάθος επιλογές του κ. Μίχου, ακόμα και σχετικά με το “Πάνθεον”! 

Άλλωστε, έχουν καταγραφεί πολλάκις όχι μόνο στα δικαστήρια, στις εφορίες και στο μισό δημόσιο τομέα, αλλά και στις σελίδες της δικής σας εφημερίδας.

Ο κόσμος πια δείχνει να καταλαβαίνει πολύ καλά, ποιος είναι ο καθένας μας!”

Επίσης πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο, θα βρείτε ακόμα ένα άρθρο της εφημερίδας μας σχετικό με τα πρόστιμα: https://proodeutiki.gr/?p=55850&amp=1

Επίσης παρακάτω δημοσιεύουμε απάντηση του κ. Καπλάνη σε ερώτηση τριών δημοτικών συμβούλων στις 12 Δεκεμβρίου του 2018, που αφορά το πρόστιμο.

Επίσης πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε κι άλλο άρθρο σχετικό: https://proodeutiki.gr/?p=59795

Υπάρχουν κι άλλα άρθρα της εφημερίδας μας.

Το παρακάτω που αφορά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 23 Ιανουαρίου 2019 και απαντήσεις που δίνει ο κ. Καπλάνης και για το “ΠΑΝΘΕΟΝ”, https://proodeutiki.gr/?p=62469 

Όπως επίσης και απάντηση του κ. Καπλάνη σε επιστολή του κ. Μίχου στις 11 Φεβρουαρίου 2019 και για το θέμα του “ΠΑΝΘΕΟΝ”  https://proodeutiki.gr/?p=63842

Αυτά από εμάς.

Παραθέτουμε αγαπητοί αναγνώστες, ρεπορτάζ, επιστολές, συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και δήλωση του π. Δημάρχου της πόλης μας κ. Γιώργου Καπλάνη για το θέμα του “ΠΑΝΘΕΟΝ” και ο καθένας, ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Η Επιστολή του κ. Μίχου έχει ως εξής:

Σημ. “Π”: Το ότι ο κ. Μίχος αναφέρεται σε άρθρο μας του Μαρτίου του 2018, επί δημαρχίας Καπλάνη, στο οποίο γίνεται αναφορά στη φρικτή κατάσταση που επικρατούσε στο “ΠΑΝΘΕΟΝ”, απαντά από μόνο του, πως η εφημερίδα μας διαχρονικά, ανεξαρτήτου δημάρχου, ασχολείται με το θέμα και αναφέρεται στο κατάντημα του αναψυκτήριου…