Πετράκου για Σωτηρόπουλο: “ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ”

Λάβαμε από τη Δημοτική Σύμβουλο κ. Τασούλα Πετράκου την παρακάτω δήλωση, η οποία αφορά το θέμα της κατάθεσης χρημάτων στους λογαριασμούς των σχολείων από την Γ΄ Κατανομή του 2020.

Η κ. Πετράκου στη δήλωσή της αναφέρει πως ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτηρόπουλος, ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ολόκληρη η  Δήλωση της έχει ως εξής:

ΔΗΛΩΣΗ

Επειδή δεν πρόκειται να μου απαντήσει ο Αντιδήμαρχος για την κατάθεση των χρημάτων στα σχολεία, θα τον βοηθήσω εγώ.

Στην απάντηση του έγραφε:

“Να πληροφορήσουμε την αξιότιμη συνάδελφο, ότι τα χρήματα της Γ κατανομής 2020 για τα οποία αναιτίως ανησύχησε έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς των σχολείων της πόλης μας (πριν την επιστολή της)” . Δηλαδή, προσθέτω εγώ, στις 5 Φεβρουαρίου.

ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. Τα χρήματα κατατέθηκαν σήμερα 8/2 στους λογαριασμούς των σχολείων. Αναρωτιέμαι εάν δεν υπήρχε η παρέμβασή μας και η δημοσιοποίηση του προβλήματος, πότε θα πιστώνονταν τα ποσά που έπρεπε εδώ και πολλούς μήνες στους λογαριασμούς των σχολείων.

Προφανώς και δεν περιμένω να παραδεχτεί το λάθος. Αν κρίνω από το ύφος της απάντησής του, μάλλον η συγγνώμη είναι λέξη που την αγνοεί.

Δεν επανέρχομαι. Καλώ τη δημοτική αρχή να πράξει πραγματικά τα δέοντα αυτή τη φορά ώστε τα χρήματα της Δ΄ κατανομής να αποδοθούν το ταχύτερο στις σχολικές επιτροπές για να κατατεθούν στα σχολεία.

Θα αναμένω, ωστόσο, την απάντηση του κου Μίχου στο ερώτημα που του έχω θέσει. Αν δηλ. επιδοκιμάζει το ύφος με το οποίο ο Αντιδήμαρχος απευθύνθηκε σε έναν εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο.

Τασούλα Πετράκου
Δημοτική Σύμβουλος
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ