Ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτηρόπουλος απαντά στην Δημ. Σύμβουλο κ. Πετράκου, για την κατανομή χρημάτων στα σχολεία…

Δημοσιεύσαμε εχθές άρθρο της κ. Τασούλας Πετράκου, δημοτικής συμβούλου σχετικά με την κατανομή της χρηματοδότησης στα σχολεία της πόλης μας για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Έγραφε σχετικά μεταξύ άλλων η κ. Πετράκου:

“Θεωρώ ότι τουλάχιστον οι κατανομές των ποσών, που δίνονται από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω των σχολικών επιτροπών, θα έπρεπε να είναι διαδικασία που θα διεκπεραιωνόταν τάχιστα και γρηγορότερα από το συνηθισμένο.

Στο δικό μας δήμο ωστόσο, πληροφορούμαι ότι ακόμα δεν έχουν κατατεθεί τα χρήματα για την Γ΄ κατανομή, που από το Υπ. Εσωτερικών έχει διανεμηθεί τον Ιούλιο 2020.

Αυτό συμβαίνει όταν ήδη σε άλλους δήμους έχει δρομολογηθεί η κατάθεση της Α΄ κατανομής του 2021″.

Η εφημερίδα μας σήμερα το πρωί έλαβε την παρακάτω απάντηση προς την κ. Πετράκου, χωρίς να την κατονομάζει, από τον Αντιδήμαρχο του παιδιού κ. Σωτηρόπουλο:

Σε ένα νέο κρεσέντο λαϊκισμού, επιδόθηκε πρόσφατα, στέλεχος αντιπολιτευτικής δημοτικής παράταξης με αφορμή όπως λέει, την καθυστέρηση από το δήμο κατανομής σχολικών κονδυλίων και μάλλον ελπίζοντας να έχουν μείνει ανεκπλήρωτες οικονομικές υποχρεώσεις.

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική από αυτή που θα ήθελε να είναι.

Να πληροφορήσουμε την αξιότιμη συνάδελφο, ότι τα χρήματα της Γ κατανομής 2020 για τα οποία αναιτίως ανησύχησε, έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς των σχολείων της πόλης μας (πριν την επιστολή της).

Η όποια καθυστέρηση προέκυψε από καθαρά τυπικούς γραφειοκρατικούς λόγους για τους οποίους δεν έχει ευθύνη η δημοτική αρχή, αφού έπραξε εγκαίρως τα δέοντα.

Να μην ανησυχεί γιατί όλα τα σχολεία μας έχουν εξασφαλίσει χρήματα για θέρμανση και για όλες τις λειτουργικές τους ανάγκες, δίχως να περιμένουν την επόμενη κατανομή.

Τα δε ταμεία των Σχολικών Επιτροπών είναι σε θέση να καλύψουν οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη ανά πάσα στιγμή.

Τον απολογισμό του δήμου για τον Τομέα της Παιδείας ο οποίος αναφέρει λεπτομερώς κάθε κονδύλιο υπέρ των σχολικών συγκροτημάτων, να υποθέσω ότι μάλλον δεν τον διάβασε.

Λογικό, αφού ήταν εκτενέστατος και την κούρασε.

Όπως γνωρίζω, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, την ενημέρωσαν ότι στο τέλος του μήνα θα κατατεθούν προς έγκριση στο δήμο, οι απολογισμοί τους. Επίσης, της είπαν ότι αν παρόλα αυτά, τα στοιχεία τα ζητά επειγόντως, μπορεί να στείλει τα ερωτήματά της για να της απαντήσουν. Ερωτήματα όμως, δε έλαβαν από ότι ξέρω.

Ειλικρινά αντιλαμβάνομαι την ανάγκη του στελέχους για λίγη δημοσιότητα.

Όμως λυπάμαι , δεν μπορώ να παραβλέψω την άγνοιά της για τον τρόπο που λειτουργούν οι Σχολικές Επιτροπές.

Ειδικά όταν η ίδια επικαλείται την ιδιότητα της πρώην προέδρου Επιτροπής. Γι’ αυτό και με ειλικρινά καλή διάθεση, θα την παροτρύνω δημοσίως να μη διστάσει να μας ρωτήσει για τις διαδικασίες τις οποίες δυστυχώς δεν μπόρεσε ποτέ να εμπεδώσει.

Αντιδήμαρχος παιδιού
Σωτηρόπουλος Δημήτρης