Tο τελεσίγραφο τοκογλύφων και συν-εταίρων είναι απλό

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμήνυσε πολύ πρόσφατα ότι αν δεν ακολουθηθούν τα “συμφωνηθέντα” θα κλείσει η κάνουλα της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα. Δηλαδή το τελεσίγραφο τοκογλύφων και συν-εταίρων είναι απλό ως προς τη λειτουργία και λογική “συνοχής της Ευρωζώνης”: ΟΧΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΧΙ ΡΕΥΣΤΟ!
Σοβαρά; Και τι έγινε αν μας κόψουν τη χρηματοδότηση; Δεν θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις; Χμ!
Κατ’αρχήν να θυμηθούμε ότι από αυτά τα χρήματα που εισρέουν στην ελληνική οικονομία μόνο κάτι ψίχουλα κατευθύνονται προς την πραγματική οικονομία και τις ανάγκες της! Το συντριπτικό ποσοστό πηγαίνει ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ που χρηματοδοτούν τους εαυτούς τους με τα εφιαλτικά τοκοχρεολύσια και την ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΠΑΛΙΟΤΕΡΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ:
Το 98% της βοήθειας πάει στους πιστωτές
απ’όπου και το ακόλουθο σχεδιάγραμμα προς πληρέστερη κατανόηση του τι συμβαίνει και δεν το λένε ανοιχτά ούτε οι “πριν” ούτε οι “μετά”. Οι οποίοι και κινούνται και λειτουργούν “με ορμητική σύνεση” μέσα σε καθαρά πλαίσια επιθετικού καπιταλισμού (ή τουρμποκαπιταλισμού), στον οποίο, ουσιαστικά, υποβάλλουν τα σέβη τους: 

Υπάρχει φως μέσα στο τούνελ της εξαπάτησης και των απειλών για “ασφυξία” άρα και στρατιές από πνιγμένους; Δηλαδή ανθρώπινους πληθυσμούς που στα κιτάπια των απάνθρωπων γραφειοκρατικών και τεχνοκρατικών ανθρωποειδών της Κομισιόν και των τραπεζικών παρασίτων μεταφράζονται ως άψυχα νούμερα που παρασύρονται από δείκτες και ποσοστώσεις…

Αννισας Ιωάννης-Χρήστος