Υπάρχουν ακόμα νοικοκυριά στην πόλη μας, με κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα…

Δεύτερη Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε η βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ., Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου, μετά εκείνης της 10ης Δεκεμβρίου, επαναφέροντας το μείζον ζήτημα της αδικαιολόγητης καθυστέρησης  επανασύνδεσης παροχών ηλεκτρικού ρεύματος σε οικονομικά ασθενή νοικοκυριά της Αγίας Βαρβάρας.

Θυμίζουμε πως στις 9 Δεκεμβρίου, η εφημερίδα μας, με έκτακτο δημοσίευμά της, είχε αποκαλύψει την εμφάνιση της ΔΕΔΔΗΕ στην πόλη μας και των αστυνομικών δυνάμεων για προστασία τους, προκειμένου να κόψουν το ρεύμα από σπίτια συμπολιτών μας.

Υπήρξε την ίδια μέρα που αποκαλύψαμε το συμβάν, σχετικό δημοσίευμα με δηλώσεις του κ. Μίχου, ο οποίος σύμφωνα με αυτό τόνιζε: “Καμία οικογένεια στην Αγία Βαρβάρα χωρίς ρεύμα” (παραπλεύρως):

Στις 22 Δεκεμβρίου εξάλλου, ο δήμαρχος κ. Μίχος, αφού εξιστορούσε τις ενέργειες που είχε κάνει για την επανασύνδεση με ρεύμα νοικοκυριών της πόλης  μας, έγραφε στην ιστοσελίδα του σχετικά:

“Ευελπιστούμε ότι ο αγώνας που κάναμε θα είναι επωφελής για όλες τις απεγνωσμένες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, ότι θα υπάρξει μία λυσιτελής ρύθμιση με έκδοση μιας αντίστοιχης με την προηγούμενη ΚΥΑ, ότι τα κοινωνικά κριτήρια θα καλύπτουν τους πραγματικά μη έχοντες και ότι η λύση θα είναι άμεση ώστε να μην κάνουν τα συγκεκριμένα νοικοκυριά Χριστούγεννα χωρίς ρεύμα.

Έως ότου τα παραπάνω συμβούν εμείς παραμένουμε με το όπλο παρά πόδα!!!”

Μήπως κ. Μίχο να αλλάξετε στάση και από το “όπλο παρά πόδα”, περάσετε στο “Εφ΄όπλου λόγχη”;

Δύο μήνες μετά, υπάρχουν ακόμα νοικοκυριά στην πόλη μας χωρίς ρεύμα και εσείς είσαστε με “όπλο παρά πόδα”;

Σχετικά με την δεύτερη επίκαιρη ερώτηση της κ. Γιαννακοπούλου, διαβάσαμε στην ιστοσελίδα της:

“Δεύτερη Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε εκ νέου η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου, επαναφέροντας το μείζον ζήτημα της αδικαιολόγητης καθυστέρησης και αναλγησίας (sic), της κυβέρνησης, όσον αφορά στην επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος σε οικονομικά ασθενή νοικοκυριά της Αγίας Βαρβάρας κατά τη δεύτερη φάση της πανδημίας.

Η προηγούμενη επίκαιρη ερώτηση είχε συζητηθεί στις 22 Δεκεμβρίου 2020.

Συγκεκριμένα, αναφέρει η βουλευτής πως «Όσον αφορά το εν λόγω γεγονός, στις 9/12/2020, πραγματοποιήθηκαν διακοπές ρεύματος από κλιμάκια της ΔΕΔΔΗΕ, συνοδεία ΜΑΤ, σε νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, που αναμένουν να λάβουν τρόφιμα από το Ταμείο Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων και φάρμακα από Κοινωνικό Φαρμακείο για την καθημερινή τους επιβίωση, με παιδιά που δεν έχουν τους πόρους για να μετέχουν στην τηλεκπαίδευση.»

Για τον λόγο  αυτό, σας ζητούμε να εκδώσετε ΑΜΕΣΑ, ΤΩΡΑ νέα ΚΥΑ, προκειμένου να καλύπτει και τη δεύτερη φάση της πανδημίας, αλλιώς θα γίνουμε μάρτυρες εκρηκτικών καταστάσεων. Οι κάτοικοι της Αγ. Βαρβάρας αλλά και συνολικά του Δυτικού Τομέα της Αθήνας, έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις συνέπειες της πανδημίας και πρέπει να στηριχθούν άμεσα. Δε γίνεται να αντιμετωπίζονται, ακόμη μία φορά, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

Σκοπεύετε να εκδώσετε, κατεπειγόντως και άμεσα, αντίστοιχη ΚΥΑ όπως στην πρώτη φάση της πανδημίας, προκειμένου να επιλυθεί αυτή η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν επισέλθει τα ευάλωτα αυτά νοικοκυριά;”