“ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ”: “Το δημοτικό συμβούλιο, δεν είναι τσιφλίκι σας”

Απαντώντας σε σχόλιο της εφημερίδας “δικαιοσύνη”, σχετικά με την μη συμμετοχή της παράταξης του κ. Μιχάλη Γιάγκα “ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ”, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας,   λάβαμε το παρακάτω ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Αγία Βαρβάρα 2-1-2021

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΣΑΣ.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΕΣ

ΚΑΙ ΩΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒΕΣΤΕ.

ΞΑΝΑ χτύπησε το «χωρίς αρχές και δικαιοσύνη έντυπο» της πόλης μας.  Κατηγορεί την παράταξή μας  ότι φυγομάχησε από τη συνεδρίαση, όπου θα συζητούνταν ο  προϋπολογισμός, δήθεν «προφασιζόμενη τυπικές αδυναμίες στην πρόσκληση».

Και παρανομούν και προκαλούν.

Προγραμματίζουν συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προπαραμονή της πρωτοχρονιάς όταν οι άλλοι δήμοι έχουν ψηφίσει τον προϋπολογισμό πολύ καιρό πριν.  Αλλάζουν αυθαίρετα την πρόσκληση επειδή είχε πρόβλημα ο πρόεδρος κος Βόσσος, ενώ υπήρχε αντιπρόεδρος,  χωρίς να σεβαστούν στον προγραμματισμό και τις ανάγκες των δημοτικών συμβούλων των άλλων παρατάξεων. Τους επισημαίνουμε ότι αυτό είναι κατάφορη παραβίαση της νομοθεσίας. Το αντιλαμβάνονται, το αναγνωρίζουν αλλά βαφτίζουν την αυθαιρεσία τους «τυπικές αδυναμίες».  Και έρχονται από πάνω να μας ζητήσουν και τα ρέστα.

Αλλά  να φυγομαχήσουμε από τι;

Από τη συζήτηση ενός προϋπολογισμού που τα μόνα έργα που έχει είναι τα έργα του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου και των Ολοκληρωμένων  Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) που έρχονται από παλιά;

Από τον προϋπολογισμό που το μόνο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ που έχει είναι αμοιβές συμβούλων,  έργα και μελέτες στο όριο των απ’ ευθείας αναθέσεων;

Από έναν Προϋπολογισμό που δεν δείχνει καμία ευαισθησία στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες; Που διατηρεί υψηλά τα δημοτικά τέλη παρά την τεράστια αύξηση των εσόδων από τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα; Που δεν έχει τίποτα καινούργιο;

Η καλύτερή μας θα ήταν να συμμετάσχουμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να αναδείξουμε, για μια ακόμη φορά, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε κάνει, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και την ανάλγητη πολιτική της Δημοτικής Αρχής.  

Για μας προέχει  το βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας, ο σεβασμός στη νομιμότητα και στη συνεννόηση. Κάτι που είναι άγνωστο στη συμμαχία  Μίχου – Βασιλάκου που έτσι κι αλλιώς θα υπερψήφισε τον προϋπολογισμό.

Επαναλαμβάνουμε. Μην προκαλείτε, δεν σας συμφέρει.