Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής λάμπει από καθαριότητα, λόγω έλλειψης επισκεπτών…

Με το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής έχουμε ασχοληθεί και στο παρελθόν, από τα παλιά χρόνια έως και πρόσφατα για διαφορετικούς λόγους.

Αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με την ύπαρξή του και πόσο οι κάτοικοι της περιοχής το χρησιμοποιούν ή το επισκέπτονται.

Βρεθήκαμε το πρωί της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου στο Πάρκο το όποιο έλαμπε από καθαριότητα και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση.

Δεν αργήσαμε να καταλάβουμε το γιατί και μας το επιβεβαίωσαν περαστικοί.

Πως να μην είναι καθαρό αφού κανένας μας δεν πατάει σε αυτό, μας είπε συμπολίτης μας.

Η αδελφή μου μένει εδώ πάνω από είκοσι χρόνια και πουλάει το σπίτι της όσο κι όσο, μας δήλωσε άλλος κάτοικος της περιοχής.

“Έχει γίνει κατάληψη του χώρου από διάφορα  άτομα, των οποίων η παρουσία λειτουργεί ανασταλτικά για τους υπόλοιπους κατοίκους της γειτονιάς, αφού καπνίζουν δημόσια χωρίς κανένα πρόβλημα, όχι τσιγάρο αλλά ναρκωτικές ουσίες και η ατμόσφαιρα μυρίζει, ακόμα και δίπλα στην παιδική χαρά, όταν αραιά και που φέρνουμε τα παιδιά μας να παίξουν και πάντα τις πρωινές ώρες και για λίγη ώρα”, μας είπε συμπολίτισσά μας, με δύο ανήλικα πηγαίνοντας προς την παιδική χαρά.

Πάντως παρά την καθαριότητα που υπάρχει, το μοναδικό ΕΝΑ παγκάκι που υπάρχει στο Κυκλοφοριακό Πάρκο έχει μόνο μία σανίδα και καθόλου πλάτη.

Άλλα παγκάκια δεν είδαμε παρά μόνο τα ίχνη των τσιμεντένιων βάσεων ξηλωμένων άλλων.

Από τα φωτιστικά κολονάκια λείπουν οι φούσκες, ενώ λείπουν  οι πινακίδες μέρος του Κυκλοφοριακού Πάρκου, που μόνο τέτοιο δεν είναι πλέον.

Οι διάδρομοι του Πάρκου γεμάτες λάσπες, στις οποίες έχουν φυτρώσει πρασινάδες από την πολυκαιρία καθιστώντας τη διάβασή τους προβληματική.

Όσο βρισκόμασταν στο Πάρκο εμφανίστηκε ο π. Δήμαρχος κ. Καπλάνης, τον οποίο πλησίαζαν και χαιρετούσαν συμπολίτες μας, ζητώντας του να κάνει κάτι προκειμένου το Πάρκο να γίνει προσβάσιμο στους κατοίκους.

Οι περισσότεροι του μίλησαν για το τεράστιο θέμα των ναρκωτικών στην περιοχή και αυτό που βιώνουν, κάνοντας αναφορά στον προχθεσινό συμβάν με τους πυροβολισμούς.

“Έβαλαν προβολείς για να έχει φως το Πάρκο το βράδυ, άλλα το εμπόριο ναρκωτικών και οι τουφεκιές πέφτουν μέρα μεσημέρι στην περιοχή…” του είπε χαρακτηριστικά ένας από τους συμπολίτες μας.