Κομματική οργάνωση Αγιάς Βαρβάρας του ΚΚΕ: Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα! Να σταματήσουν τώρα οι διακοπές ρεύματος με τη συνοδεία των ΜΑΤ

Στις 9 Δεκέμβρη στην κάτω Αγία Βαρβάρα ήρθε ο ΔΕΔΔΗΕ μαζί με ολόκληρη αστυνομική διμοιρία για να πάρουν το ρολόι από ένα σπίτι. Φώναζαν γιατί έλειπαν οι ιδιοκτήτες, απειλούσαν με αυτόφωρα, χτυπούσαν την πόρτα μόνο που δεν την έσπασαν και τελικά ειδοποιήθηκε και ήρθε ο ιδιοκτήτης. Δήλωσε με στοιχεία ότι έχει πληρώσει τα πρόστιμα και το ρεύμα αλλά οι κύριοι δήλωναν ότι υπάρχουν κι άλλα χρέη την στιγμή που ξήλωναν όλο το ρολόι της ΔΕΗ από την συγκεκριμένη κατοικία. Πήγε ο άνθρωπος κατευθείαν στον ΔΕΔΔΗΕ στο Περιστέρι που του είπαν να στείλει mail για να εκφράσει το πρόβλημα του. Μετά από καβγά και την απαίτηση του ανθρώπου να μάθει το χρέος του, για να το αποπληρώσει και να γίνει επανασύνδεση, του είπαν ότι δεν μπορούν να βρούνε το πρόστιμο γιατί έχει άδεια λόγω Κορονοϊού ο συγκεκριμένος υπάλληλος.

Το θέμα ανέδειξαν με ερώτηση τους στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, την ίδια μέρα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της λαϊκής συσπείρωσης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της κομματικής οργάνωσης Αγίας Βαρβάρας.

Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα!

Να σταματήσουν τώρα οι διακοπές ρεύματος με τη συνοδεία των  ΜΑΤ

Σαν να μην έφταναν τα προβλήματα που έχουν οι λαϊκές οικογένειες στην πόλη μας, η κυβέρνηση στέλνει τα ΜΑΤ για να συνοδεύουν κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ, που κόβουν το ρεύμα σε όσους  αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Κόβουν το ρεύμα σε οικογένειες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, με επιδόματα που δεν φτάνουν ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών τροφής και φαρμάκων, από οικογένειες που ζουν από τα συσσίτια του Δήμου.

Στέλνουν τα ΜΑΤ για να αφήσουν στο σκοτάδι και το κρύο οικογένειες μέσα στη καρδιά του χειμώνα, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι στην Αγία Βαρβάρα όπως και σε όλες τις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται οφειλές που είναι αδύνατο να εξοφληθούν, όπως για παράδειγμα ενοίκια, λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Ενώ γνωρίζουν ότι τα μονοπώλια της ενέργειας προτείνουν διακανονισμούς με τέτοιους όρους, που είναι αδύνατο να ανταποκριθούν σε αυτούς, άνθρωποι που δεν έχουν εισόδημα εδώ και πολλούς μήνες ή ζουν με ένα πολύ μικρό εισόδημα. Μάλιστα, αυτή η κατάσταση είναι βέβαιο ότι θα χειροτερεύσει το επόμενο διάστημα.

Στέλνουν τα ΜΑΤ για να κόψουν το ρεύμα σε οικογένειες στην Αγία Βαρβάρα, την ίδια στιγμή που η κατάσταση στα σπίτια μας είναι τραγική και μόλις το 40% των παιδιών μας  σύμφωνα με τα στοιχεία τους, έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποκαλύπτει εκκωφαντικά από τη μία την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, που όλη αυτήν την περίοδο του γενικευμένου lockdown, δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης του λαϊκού εισοδήματος και από την άλλη την σταθερή προσήλωση, τόσο της σημερινής, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων στις επιταγές της ΕΕ και των μονοπωλίων για πλήρη εμπορευματοποίηση του ρεύματος, συνολικότερα της ενέργειας, αλλά και άλλων αγαθών όπως το νερό.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι εκτεθειμένη. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας, αλλά και η συνέχιση της νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης βρίσκει τον λαό μας απροστάτευτο, τόσο σε επίπεδο προστασίας της υγείας και της ζωής του, όσο και της εξασφάλισης του εισοδήματός του.

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για μέτρα στήριξης των λαϊκών οικογενειών αποδεικνύονται  κενό γράμμα, σε αντίθεση με τις απλόχερες παροχές που δίνουν στις τράπεζες και τους μονοπωλιακούς ομίλους. Με την κυβερνητική βούλα για τη διασφάλιση της “πράσινης” ανάπτυξης των κερδών της ΔΕΗ,  προχωράει σε διακοπές ρεύματος.

Εκτεθειμένοι όμως είναι και οι βουλευτάδες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) που βρήκαν ευκαιρία να χύσουν κροκοδείλια δάκρυα, την ίδια στιγμή που έχουμε ζήσει στο πετσί μας και τις δικές τους «φιλολαϊκές» κυβερνήσεις. Αν πιστεύουν ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο κόψιμο ρεύματος με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΙΝΑΛ, να τους ενημερώσουμε ότι στο ίδιο σκοτάδι και στο ίδιο κρύο ζούμε, όποια κυβέρνηση και αν μας κόβει το ρεύμα. 

Δυστυχώς τέτοιου είδους περιστατικά αντί να έχουν εκλείψει παντελώς, υπάρχουν στον 21ο αιώνα και μάλιστα πληθαίνουν. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται για το ποιος διαχειρίζεται καλύτερα τη φτώχεια και την εξαθλίωση του λαού, για να κρύψουν τη συμφωνία τους σε κύρια ζητήματα όπως αυτό: Ότι η ενέργεια και το νερό για αυτούς δεν είναι κοινωνικό αγαθό, αλλά εμπόρευμα που το απολαμβάνουν μόνο όσοι έχουν να πληρώσουν.

Απαιτούμε να γίνει άμεσα επανασύνδεση ρεύματος στα συγκεκριμένα σπίτια και σε όλες τις διακοπές ρεύματος και νερού που πραγματοποιήθηκαν εν μέσω πανδημίας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να απαγορεύσει τώρα τη διακοπή ηλεκτροδότησης, νερού, τηλεφώνου και διαδικτύου στα σπίτια των εργαζομένων που πλήττονται, είτε παραμένουν άνεργοι, είτε είναι ενταγμένοι στα όποια μέτρα στήριξης αλλά και να προχωρήσει σε αναστολή των πληρωμών λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος κ.λπ. για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση.

Απαιτούμε να ανασταλούν όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, κάθε είδους μέτρο αναγκαστικής είσπραξης, για όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, αλλά και για τους αυτοαπασχολούμενους, για όσο διάστημα χρειαστεί, με προτεραιότητα όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.

Απαιτούμε να προχωρήσει άμεσα η Κυβέρνηση στην έκδοση νέας απόφασης και να διευρύνει την υπάρχουσα  ΚΥΑ  (ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/70697/861/2020 – ΦΕΚ 3088/Β 24/7/2020), σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ειδικό βοήθημα με συγκεκριμένα κριτήρια για την καταβολή του,  σε όσες οικογένειες έχει γίνει η αποσύνδεση έως και την 30η Απριλίου 2020, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν όσες οικογένειες έχουν πληγεί και για το χρονικό διάστημα μετά από αυτή την ημερομηνία.

Οι κομουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν τα λαϊκά προβλήματα όπως αυτό που προέκυψε στις 9 Δεκέμβρη με τις διακοπές ρεύματος και τελικά προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία της Αγίας Βαρβάρας να υψώσουν τείχος προστασίας απέναντι στις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, τηλεφώνου κ.λπ., οργανώνοντας την πάλη και την αλληλεγγύη τους μέσα από τα σωματεία τους, μέσα από τους μαζικούς φορείς του κινήματος.

Τώρα επιβάλλεται λαϊκή κινητοποίηση. Στον αγώνα αυτό το ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

 

Κομματική Οργάνωση Αγίας Βαρβάρας