Εορτή της Εθνικής Αντίστασης σήμερα, με το Μνημείο της πόλης μας, με λαμαρίνες, αλυσίδες και ιμάντες!!!

Πριν έξη περίπου μήνες ο Δήμος κάλεσε τον καλλιτέχνη κ. Λαλέ που φιλοτέχνησε το μνημείο ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στην ομώνυμη πλατεία στον Προφήτη Ηλία, για να γίνει έλεγχος στην στατικότητά του.

Ο διακεκριμένος καλλιτέχνης Χαράλαμπος Λαλές με τον γιό του Κωνσταντίνο πήγαν στην πλατεία και αποκόλλησαν τους μαύρους γρανίτες που το διακοσμούν για να γίνει έλεγχος από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, στα μπετά και στις σιδερόβεργες.

Πληροφορηθήκαμε εδώ και καιρό πως όλα είναι καλά όσον αφορά τη στατικότητα του μνημείου και δεν απομένει να επανατοποθετηθούν οι γρανίτες και το καλλιτεχνικό δημιούργημα να συνεχίζει να διακοσμεί την πλατεία.

Τον περασμένο μήνα είχαμε ξαναγράψει για το θέμα, διακινδυνεύοντας την πρόβλεψη πως σήμερα 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, το μνημείο δεν θα είχε επανέλθει στην προτέρα του μορφή.

Δυστυχώς σήμερα το μνημείο έχει αυτήν την όψη: Λαμαρίνες να το καλύπτουν και ιμάντες με αλυσίδες να συγκρατούν τα τεμάχια που δεν αποκολλήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο.

Όσοι Φορείς και συμπολίτες μας έχουν σκοπό σήμερα να πάνε στην πλατεία για να τιμήσουν την ημέρα ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, να ξέρουν τι θα αντικρίσουν…

Η Ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου το 1982 (νόμος 1582/82) και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου (ημερομηνία της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου το 1949) για να τιμηθεί η αντίσταση των Ελλήνων κατά των κατοχικών δυνάμεων (Γερμανικών, Ιταλικών και Βουλγαρικών) την περίοδο 1941-1944.