Γιατί οι επιστήμονες φοβούνται τρίτο κύμα τον Ιανουάριο


Η κ. Παγώνη, εκτιμά ότι ίσως χρειαστεί αν γίνει επίταξη κι άλλων ιδιωτικών κλινών στη Βόρεια Ελλάδα ενώ σημείωσε ότι με τα δεδομένα που έχουμε τώρα, το lockdown θα πάρει σίγουρα παράταση κατά μία εβδομάδα.

Προ των πυλών βρίσκεται το τρίτο κύμα του κορωνοϊού, το οποίο αναμένεται μετά τα Χριστούγεννα και ενδέχεται να είναι χειρότερο από το δεύτερο, δήλωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Ο κορονοϊός θερίζει στη χώρα μας – Αυξάνονται διαρκώς οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί – Κλείδωσε η παράταση lockdown.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο χαλάρωσης των αυστηρών μέτρων στο τέλος του Νοεμβρίου ο καθηγητής Νίκος Σύψας, την ώρα που ένας νέος όρος μπαίνει σιγά σιγά στη ζωή μας: Το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Ένας ακόμη άνθρωπος, ο τρίτος τις τελευταίες ημέρες, άφησε την τελευταία του πνοή στην Κρήτη, ενώ είχε διαγνωσθεί με κορονοϊό. Τι και αν ο κορονοϊός σφυροκοπά εδώ και μήνες ανελέητα τις ΗΠΑ, κάποιοι κάτοικοι της Νέας Υόρκης φαίνεται πως δεν συγκινούνται ιδιαίτερα από τους.

Κρίσιμη αυτή η εβδομάδα – Προβληματίζουν τα κρούσματα – Τι θα γίνει με το άνοιγμα της αγοράς. Τι φοβούνται οι επιστήμονες για τον Ιανουάριο • Ερχονται τώρα 4 νέα σκληρά μέτρα. Τόνισε δε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δούμε μείωση στα κρούσματα, όχι όμως σε θανάτους και νοσηλευομένους.

Χαρακτήρα πολεμικής μάχης αποκτά το πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας στην χώρας μας όσο τα κρούσματα και οι θάνατοι παραμένουν σε επίπεδα ρεκόρ και το σύστημ. Η προειδοποίηση και το σενάριο της φυσαρμόνικας για την οικονομία – Με στρατηγικά βήματα η επιχείρηση Χριστούγεννα.

Με περισσότερους από 1.000 νεκρούς εξαιτίας του κορονοϊού σε λιγότερο από έναν μήνα, με τα κρεβάτια στις ΜΕΘ να… μην υπάρχουν, με το σύστημα να δέχεται πίεση, η παράταση του lockdown μοιάζει μονόδρομος.

Οι επιστήμονες του ΕΚΠΑ επιχείρησαν να εξηγήσουν την μεθοδολογία που χρησιμοποιούν έτσι ώστε να ανιχνεύουν το φορτίο κορονοϊού στα λύματα.

πηγή: ΤΑ ΝΕΑ