Κλείνει και το υποκατάστημα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ;;;

Γράφαμε πρόσφατα πως μετά την ALPHA BANK και την EUROBANK, οι οποίες έκλεισαν τα υποκαταστήματά τους στην πόλη μας, έντονη είναι η φημολογία πως ακόμα ένα υποκατάστημα τράπεζας στην πόλη μας, πρόκειται να κλείσει.

Ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Aftodioikisi.gr, έρχεται να επιβεβαιώσει το δημοσίευμά μας.

Σύμφωνα με αυτό και η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ πρόκειται να κατεβάσει ρολά στην πόλη μας, ενώ οι εργαζόμενοι αντιδρούν σε μία τέτοια πιθανότητα.

Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό. Σε λίγο η πόλη μας πρόκειται να γίνει γειτονιά των γύρω δήμων, εάν καταφέρει να συνεχίσει να υπάρχει σαν ξεχωριστός ΟΤΑ, αφού πλέον χωρίς τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, Κοινωφελείς Οργανισμούς θα αναγκαζόμαστε να γυρνάμε τους γύρω Δήμους για να εξυπηρετηθούμε.

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ!!!

Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει:

Εθνική Τράπεζα: Η λίστα με τα 41 καταστήματα που κλείνουν – Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων έχει προκαλέσει η απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας να προχωρήσει στο κλείσιμο 41 καταστημάτων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα καταστήματα που βρίσκονται:

1. Αγ Θωμά
2. Οδ Σοφούλη
3. Περισσού
4. Αγ. Βαρβάρας
5. Μητροπόλεως
6. Σόλωνος
7. Ν. Κοσμου
8. Λεωφ Δημοκρατίας Πειραιά
9. Πικερμίου
10. Γλυκών Νερών
11. Καλύβιων Αττικής
12. Καματερού
13. Λεωφ. Κηφισίας
14. Κέντρου Αμαρουσίου
15. Λεωφ. Πάρνηθςο Μενιδίου
16. Μαραθώνα
17. ΟΤΕ Αμαρουσίου
18. Κυλλήνης
19. Πλ Ομονοίας Πάτρας
20. Φηρών
21. Νάουσας Πάρου
22. Σύρου (Νεώριο)
23. Παραλίας Καλαμάτας
24. Διαβατών
25. Αμύνταιου
26. Βόνιτσας
27. Κόνιτσας
28. Παλαμά
29. Φιλιατών
30. Σκύδρας
31. Ν Κρήνης
32. Φάρκαινας Χίου
33. Ολύμπου Κατερίνης
34. Οδ. Σαράντα Εκκλησιών Ξάνθης
35. Οδ. Ασκληπιού Τρικάλων
36. Κέντρου Πόλεως Ιωαννίνων
37. Μαλεσίνας
38. Φιλιππούπολης Λάρισας
39. Πολίχνης
40. Οδ. Υψηλάντου Καρδίτσας
41. Νευροκοπίου

Με ανακοίνωση της η Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας, ζητά να μην κλείσουν τα καταστήματα και σημειώνει:

Επανερχόμαστε στην ανακοίνωση του κλεισίματος των 41 καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας, ακριβώς πριν την εξαγγελία νέου προγράμματος εθελούσιας που στις 10/11 βγήκε και επίσημα!

Κλείνουν μέχρι και μεγάλα καταστήματα 3ης ή 4ης κατηγορίας, καταστήματα που είχαν προκηρύξει για θέσεις διευθυντών ή υποδιευθυντών πριν λίγους μήνες, τα μοναδικά καταστήματα σε κάποιες πόλεις επαρχίας!

Αδιαφορούν για το αν οι συνάδελφοι θα πρέπει να μετακινηθούν δεκάδες χιλιόμετρα πλέον γιατί το κοντινότερο κατάστημα είναι σε άλλη πόλη, που θα βρίσκονται πάλι χωρίς οργανική θέση και όμηροι στη διάθεση της Δ/νσης Προσωπικού, αδιαφορούν για την τρομακτική ταλαιπωρία της τοπικής κοινωνίας που για να εξυπηρετηθεί επίσης θα πρέπει να μετακινείται με αδυναμία ευπαθών ομάδων αλλά και συνταξιούχων, ανέργων κλπ.

Αδιαφορούν ακόμη και για την τοπική κοινωνία της Καρδίτσας που επλήγη τόσο πολύ από τις πρόσφατες πλημμύρες και όπου κλείνουν 2 καταστήματα! Τους νοιάζει μόνο να περικόψουν θέσεις εργασίας με δικαιώματα και να προσθέσουν κι άλλους ανέργους, δίνοντας πακέτα που πλασάρουν και ως προνομιακά! Την ίδια ώρα που ετοιμάζονται να αρπάξουν με τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα τα σπίτια των ανθρώπων της διπλανής πόρτας ενώ χαρίζουν δισεκατομμύρια στην οικονομική και πολιτική ελίτ.

Περιφερειακοί διευθυντές κάνουν λόγο για νέο κύμα κλεισίματος το επόμενο διάστημα! Δεν αντέχουμε άλλο την απίστευτη πίεση και εντατικοποίηση! Έφτασαν στο σημείο να ζητάνε από ταμίες να καταγράφουν (!) τις αναλήψεις – καταθέσεις που κάνουν, ενώ η πίεση για στόχους συνεχίζεται αμείωτη σε όλες τις υπηρεσίες.

Η ανακοίνωση του ΣΥΕΤΕ προκαλεί οργή, για ποια εγγύηση μιλούν ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ;; Αντί να ανακοινώσουν κινητοποιήσεις για να αποτραπεί η αρνητική εξέλιξη που θα βάλει ταφόπλακα και στα ασφαλιστικά μας ταμεία, και στις εργασιακές μας σχέσεις, γνώριζαν ότι θα κλείσουν τα καταστήματα και παζάρευαν σε κλειστούς διαδρόμους να πάρουν κανένα ψίχουλο για το ΤΥΠΕΤ και το Ταμείο Αυτασφάλειας.

Να παρθεί τώρα πίσω η ανακοίνωση για τα κλεισίματα καταστημάτων, για αλλαγή οργανογράμματος και περικοπές οργανικών θέσεων, να φύγουν τώρα όλοι οι ειδικοί συνεργάτες που ακόμη και εν μέσω κορονοϊού και καραντίνας προσλαμβάνονται και βολεύονται μια χαρά, παιδιά στελεχών χρηματιστηριακών εταιρειών και τραπεζών!