Απίστευτη η βαρβαρότητα στη δολοφονία της 50χρονης συμπολίτισσάς μας

Σοκάρουν τα όσα είπαν στις Αρχές οι τρεις ανήλικοι που εμπλέκονται στην υπόθεση δολοφονίας της 50χρονης γυναίκας στην Αγία Βαρβάρα. Δράστες η 15χρονη κόρη της, ο 17χρονος σύντροφός της και ένας ακόμη 17χρονος.

Το έγκλημα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο διαπράχθηκε την περασμένη Παρασκευή (06/11) στο σπίτι της 50χρονης, η οποία πριν από έναν χρόνο είχε χάσει τον σύζυγό της. Από την πώληση του αυτοκινήτου του είχε αποταμιεύσει το ποσό των 10.000 ευρώ. Για το χρηματικό ποσό φαίνεται να γνώριζε και η 15χρονη κόρη της, η οποία είχε ενημερώσει τον 17χρονο σύντροφό της. Τα ανήλικα παιδιά φαίνεται να ήθελαν να αποσπάσουν τα χρήματα και να διαφύγουν στο εξωτερικό, πιθανότατα στη Ρουμανία, χώρα καταγωγής του 17χρονου αγοριού, αφού οι σχέσεις μητέρας και κόρης ήταν προβληματικές.

 Σοκάρουν τα λόγια των ανήλικων δραστών
«Εγώ επειδή ήξερα τι θα γίνει, έκατσα στο κρεβάτι μου και έτρεμα», είπε χαρακτηριστικά στον εισαγγελικό λειτουργό η 15χρονη, για τη στιγμή που ο σύντροφός της και ο 17χρονος φίλος του σκότωσαν τη μητέρα της, ενώ εκείνη άκουγε τις προσπάθειες και τις κραυγές της για να σωθεί.

«Ξύπνησε και πήγε να φωνάξει βοήθεια», ισχυρίστηκε ο 17χρονος Ρουμάνος, ενώ από την άλλη ο 17χρονος Έλληνας αρνείται ότι είχε συμμετοχή στη δολοφονία της 50χρονης. Όπως είπε, απλώς συμμετείχε στην προσπάθεια απόκρυψης του πτώματος. «Σκεφτήκαμε να κάψουμε το πτώμα της ή να κάψουμε το σπίτι», φέρεται να είπε στον εισαγγελικό λειτουργό.

Την ίδια ώρα, τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής που επιβεβαιώνουν την άφιξη του 17χρονου Έλληνα στο σπίτι στην Αγία Βαρβάρα, αλλά και τη φυγή των τριών ανήλικων δραστών, λίγες ώρες μετά το άγριο φονικό. Όπως είπε νωρίτερα στο iefimerida.gr ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, το θύμα είχε πάνω από 50 μαχαιριές, κυρίως στην τραχηλική χώρα.

Κόρη 50χρονης: «Με έβρισε και με πέταξε στον καναπέ»
Η 15χρονη κοπέλα, στιγμές μετά τη σύλληψή της την περασμένη Κυριακή (08/11) στο Σιδηρόκαστρο Σερρών μαζί με τον σύντροφό της, φέρεται να περιέγραψε τι συνέβη το διάστημα πριν, αλλά και μετά τη δολοφονία.

«Λίγες μέρες πριν γίνει το κακό, δύο ή τρεις νομίζω, είχαμε μαλώσει πάλι πολύ έντονα με την μαμά μου. Πάλι για χρήματα. Εκείνο το βράδυ που ήταν και ο Δ… στο σπίτι, η μάνα μου με είχε χτυπήσει, με έβρισε και με πέταξε στον καναπέ. Όταν τελείωσε όλο αυτό, αποφασίσαμε με τον Δ ότι κάτι έπρεπε να κάνουμε. Σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να την σκοτώσουμε», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αστυνομικούς και στον εισαγγελέα.

Για τη δολοφονία της μητέρα της η 15χρονη υποστήριξε:
«Όταν ο Δ και ο Γ μπήκαν στο σπίτι, πήγαν κατευθείαν στο δωμάτιο της μαμάς μου. Εγώ επειδή ήξερα τι θα γίνει, έκατσα στο κρεβάτι μου και έτρεμα. Λίγο αργότερο άκουσα τη μαμά μου να ουρλιάζει και για 2 λεπτά περίπου ακουγόταν φασαρία. Μετά από λίγο δεν ακουγόταν φασαρία και ο Δ με τον Γ ήρθαν στο δωμάτιό μου. Μου είπαν ότι τελείωσαν όλα. Κατάλαβα ότι η μαμά μου πέθανε. Εγώ δεν είδα τι έγινε μέσα στο δωμάτιο, ούτε ήθελα να πάω εκεί που ήταν το πτώμα».

Η 50χρονη ξύπνησε όταν μπήκαν στο δωμάτιό της
Την ίδια ώρα, σοκ προκαλούν και τα όσα περιέγραψε ο 17χρονος Ρουμάνος. Όπως είπε, η άτυχη γυναίκα ξύπνησε όταν μπήκαν στο δωμάτιό της, ο συνομήλικος συνεργός του τρόμαξε, αλλά τον ώθησε να τη σκοτώσουν.

«Ξύπνησε και πήγε να φωνάξει βοήθεια. Τότε ο Γ φοβήθηκε και πήγε να φύγει, όμως εγώ τον σταμάτησα και τον έσπρωξα πάλι πίσω. Μαζί του πήγα και εγώ για να τον βοηθήσω. Ανέβηκα πάνω στο κρεβάτι και πίεζα τη Σ… να μην κουνιέται με ένα μαξιλάρι», φέρεται να είπε ο νεαρός.

Για την αιτία που τους οδήγησε στην απόφαση της δολοφονίας είπε: «Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη. Για να καταλάβετε η Δ… φοβόταν να μείνει μόνη της με τη μητέρα της. Καταλάβαμε με τη Δ… πως η μητέρα της έπρεπε να φύγει από τη μέση. Αυτό που σκεφτόμασταν ήταν να τη σκοτώσουμε και μετά να εξαφανίσουμε το πτώμα της και να πούμε στον κόσμο ότι έφυγε».

Αρχικά, η 15χρονη και ο 17χρονος επιχείρησαν να δολοφονήσουν την 50χρονη ρίχνοντάς της υπνωτικά χάπια σε κάποιο ρόφημα. Ο σκοπός τους, που ήταν να τη σκοτώσουν, δεν επετεύχθη τότε, και στη συνέχεια έψαξαν για κάποιο δηλητήριο.

Tα συγκλονιστικά στοιχεία δεν σταματούν εκεί, αφού, όπως προέκυψε από τα όσα ομολόγησε ο 17χρονος Ελληνας, το αρχικό σχέδιο των δραστών ήταν να μεταφέρουν το πτώμα της άτυχης 50χρονης σε κάποιο απόμερο σημείο των δυτικών προαστίων με σκοπό να το κάψουν. Γι’ αυτό και την είχαν δέσει με ιμάντες και την είχαν τυλίξει με κουβέρτες. Ωστόσο, φαίνεται πως οι δράστες διαφώνησαν μεταξύ τους και τελικά αποφάσισαν να μείνουν το βράδυ στο σπίτι με το πτώμα της άτυχης γυναίκας μέσα, και την επόμενη ημέρα θα έφευγαν για Ρουμανία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 17χρονος Ρουμάνος είναι σεσημασμένος για κλοπές και ο 17χρονος Ελληνας για παράβαση του νόμου περί όπλων.

«Δεν έχει συμμετοχή» ο 17χρονος Ελληνας στη δολοφονία της 50χρονης, λέει ο συνήγορός του.

Δεν είχε γνώση ούτε συμμετοχή στη διάπραξη του φόνου της 5οχρονης στην Αγία Βαρβάρα ο 17χρονος νεαρός από το Λουτράκι, λέει ο συνήγορός του.

Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος Θανάσης Ράπτης, που εκπροσωπεί τον τρίτο ανήλικο που παραδόθηκε για τον φόνο στην Αγία Βαρβάρα, τονίζει ότι ο εντολέας του βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Αναλυτικά η δήλωση του δικηγόρου Θανάση Ράπτη
«Σύμφωνα με τον εντολέα μου, ο οποίος δεν είχε κανέναν λόγο και κίνητρο να αφαιρέσει τη ζωή του θύματος, δεν υπήρχε καμία γνώση και καμία συμμετοχή στη διάπραξη του φόνου.

Βρέθηκε, δυστυχώς, στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, χωρίς ουδέποτε να υπάρχει από μέρους του κάποια πρόθεση διάπραξης ενός τέτοιου ειδεχθούς εγκλήματος».

Τελευταία πράξη του δράματος

Σήμερα παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος με την κηδεία της άγρια δολοφονημένης 50χρονης από το Γ Νεκροταφείο.

Πηγή: iefimerida.gr – Αρθρογράφος Nikolaos Kampouris