Απάντηση σε Καπλάνη από τον συνεργάτη του Δημάρχου κ. Ματάκη

Δημοσιεύσαμε εχθές ανοικτή επιστολή προς τη Διοίκηση του Δήμου, του π. Δημάρχου της πόλης μας κ. Γιώργου Καπλάνη, που αφορούσε τον αθλητισμό στην πόλη μας.

Λίγες ώρες αργότερα λάβαμε από τον κ. Ματάκη Ντέμη, ειδικό συνεργάτη του δημάρχου στον αθλητισμό την παρακάτω απάντηση:

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

κ. Καπλάνη δυστυχώς και στον Αθλητισμό πιαστήκατε αδιάβαστος και παίρνετε χαμηλή βαθμολογία. Πάμε να δούμε λοιπόν τους προβληματισμούς σας έναν προς έναν. Αναφερθήκατε στο Τραμπολίνο και στην Εναέρια Ακροβατική Γυμναστική. Θα σας συμβούλευα να μη βιαστείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας και να μην παραπληροφορείτε τον κόσμο. Ο χρόνος θα σας διαψεύσει για άλλη μια φορά. Από την άλλη όμως μπορείτε να απαντήσετε γιατί κ. Καπλάνη αφήσατε τα δύο αυτά προγράμματα να τα υλοποιεί Σωματείο που στην ουσία δεν υπήρχε σε καμία Ομοσπονδία εγγεγραμμένο, χωρίς κανένα πιστοποιητικό και χωρίς Ειδική Αθλητική Αναγνώριση; Αφήνατε τα παιδιά της Αγίας Βαρβάρας να μετέχουν σε προγράμματα που δεν είχαν καμία αναγνώριση και έγκριση για 5 ολόκληρα χρόνια!!!

Η νέα Δημοτική Αρχή έπραξε το αυτονόητο. Όταν ανέλαβε θέλησε να νοικοκυρέψει και να φτιάξει επιτέλους ένα Μητρώο Αθλητικών Σωματείων με αναγνωρίσεις και εγκρίσεις, ώστε ο γονιός να έχει πλήρη γνώση για το που κάνει άθληση το παιδί του. Αυτό έγινε γνωστό στα Σωματεία με επίσημη ενημέρωση και το Σωματείο που εσείς επιλέξατε τράπηκε σε φυγή αφού δεν πληρούσε τις προδιαγραφές του Κράτους. Εσείς λοιπόν επί Δημαρχίας σας αφήσατε να συμβαίνει όλο αυτό το μπάχαλο. Αλήθεια με τι παραχωρητήριο ;κάποιο συμφωνητικό υπάρχει; Γιατί στον Δήμο δεν υπάρχει κάτι σχετικό!

Πάμε λίγο παρακάτω που λέτε πως δεν υπάρχει πρόγραμμα και μιλάτε για λιγότερους από 100 αθλούμενους. κ. Καπλάνη δυστυχώς και εδώ πιαστήκατε αδιάβαστος , η σας αρέσει το ψέμα. Δυστυχώς για εσάς 65 εγγεγραμμένους έχει μόνο η Αντισφαίριση από τα τόσα προγράμματα που υλοποιούμε από την 1η Σεπτεμβρίου. Αλήθεια μιας και μιλάτε για οργάνωση πώς καταφέρνατε με 5 μόνιμους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής τα προγράμματα σας να τα ξεκινάτε τον Δεκέμβριο η τον Ιανουάριο; Γιατί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σας μείωσε τους Γυμναστές στα Προγράμματά της από 25 σε….6;;; Θα έφταιγε η καλή σας οργάνωση. Η Δημοτική Αρχή του Λάμπρου Μίχου ξεκίνησε τα προγράμματα από την 1η Σεπτεμβρίου με τα ίδια μέσα, όπως εσείς παραδέχεστε και με την πρόσληψη 11 ακόμη Καθηγητών να τρέχει ( Δυστυχώς ο Covid την έχει προς το παρόν παγώσει ), νωρίτερα από κάθε άλλη φορά!!!

Όσο για τα καθήκοντα κ. Καπλάνη των Καθηγητών που τόσο αγάπη δείξατε ξαφνικά ( αλήθεια γιατί τους αφήνατε απλήρωτους 3-4 μήνες ενώ τώρα πληρώνονται στην ώρα τους οι άνθρωποι ;), σας έδωσα απάντηση παραπάνω. Τα προγράμματά μας ξεκίνησαν νωρίς γιατί ακριβώς υπήρξε σχεδιασμός και όλοι οι Καθηγητές χρησιμοποιήθηκαν ο καθένας στην ειδικότητά του και στο άθλημά του. Αντιθέτως εσείς είχατε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή μας στο Ταε Κβο Ντο και προσλαμβάνατε άλλον Καθηγητή ενώ θα μπορούσατε να επιλέγατε μια άλλη ειδικότητα, ένα άλλο άθλημα! Είχατε ένα γήπεδο Beach Volley να ρημάζει, αφού τον αντίστοιχο Καθηγητή τον είχατε σε γραφείο της ΔΗΚΕΑΒ!!! Κανένας Δημότης δεν είχε την ευκαιρία να γνωρίσει αυτό το άθλημα μέσω του Δήμου. Είχατε έναν καθηγητή στους Παραδοσιακούς Χορούς και αντί να διδάσκει στα σχολεία μας τα παιδιά και τον κόσμο τον βάλατε να κάνει μυϊκή ενδυνάμωση !!!!!Φοβερός Σχεδιασμός!!!

Πάμε τώρα και στα προγράμματα που υλοποιούνται, για να μην υποπέσετε σε άλλο σφάλμα η ψέμα θα ήθελα να σας παρακαλέσω κ να σας προκαλέσω στο εξής:

Όταν με το καλό ανοίξουν πάλι τα προγράμματα , ελάτε μια βόλτα για ενημέρωση στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Νίκης 2ου Λυκείου, να δείτε το ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, και την ΞΙΦΑΣΚΙΑ ( Η πρόσληψη του Καθηγητή θα γίνει με την τρέχουσα προκήρυξη ) Για το τραμπολίνο και την εναέρια ακροβατική γυμναστική ξαναλέω λίγη υπομονή. Ελάτε στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της Ολυμπιονίκου Μαρίας Ελένης Κορδαλή και να δείτε ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ , GYM FOR ALL,ΝΕΟΙ ΧΟΡΟΣ ΚΙΝΗΣΗ, ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ με την ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ μας ΕΥΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ( Αλήθεια, είχατε μια Ολυμπιονίκη τόσα χρόνια στις εγκαταστάσεις σας και δεν δώσατε καμία σημασία;) όσο για τα Σωματεία που εσείς ανακαλύψατε από όμορους Δήμους , παρακαλώ πολύ επώνυμα και με καταγγελία , διαφορετικά πάλι λέτε ψέματα.

Πάμε μετά και μια βόλτα από το Άλσος Μητέρας να παίξετε Τένις και Beach Volley και για να σας προλάβω, όλα αυτά για να γραφτεί ο κόσμος στον Αθλητισμό του Δήμου και όχι για κάποιο Σωματείο. Εσείς κ. Καπλάνη για τον Δημοτικό Μαζικό Λαϊκό Αθλητισμό πόσες ώρες είχατε διαθέσει στα 3 Κλειστά Γυμναστήρια ( το ένα στο 1ο Λύκειο )που διαθέτει η πόλη μας;

Περνάμε τώρα και στο κεφάλαιο Ριμινίτικα. Σας παρακαλώ μη λέτε άλλα ψέματα! Το Δημοτικό Γήπεδο Αγίας Βαρβάρας είναι με δημοτική φύλαξη ανοιχτό για το κοινό καθημερινά 8-12 το πρωί και 3 – 10 το βράδυ! Μπορείτε κ. Καπλάνη να πάτε να αθληθείτε αμέσως μετά τη καραντίνα ,τηρουμένων βέβαια όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Εκεί θα σας περιμένει και Καθηγητής του Δήμου μας δίνοντας σας σχετικές οδηγίες για την προπόνησή σας. Όσο για το άβατο, η Δημοτική Αρχή είναι περήφανη γιατί σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε κάτι που εσείς αποτύχατε! Το γήπεδο ολοκληρώθηκε, αδειοδοτήθηκε και η ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης μας βρήκε επιτέλους στέγη.

Καταλήγουμε λοιπόν και ανακεφαλαιώνουμε κ. Καπλάνη. Σχέδιο για τον Αθλητισμό δεν είχατε και ούτε έργο δείξατε! Ερειπωμένες εγκαταστάσεις χωρίς φύλαξη , κλειδιά είχε ο καθένας , ομάδες έμπαιναν και έβγαιναν χωρίς κανένα έγγραφο, όργανα παρατημένα και ότι είχε φτιαχτεί μέχρι το 2009….μετά….ΧΑΟΣ!!!!!

Κ. Καπλάνη εσείς δεν ξέρετε πολλά η δεν θέλετε να ξέρετε . Όμως ο κόσμος βλέπει. Τα προγράμματα γίνονται , Ο Δήμος έχει τις ώρες του, τα Σωματεία με καθαρές διαδικασίες έχουν τον χρόνο τους χωρίς να πέφτει ο ένας πάνω στην ώρα του άλλου και φυσικά στον ένα και κάτι χρόνο διοίκησης Μίχου κ .Καπλάνη έγινε και ένα γήπεδο, το Μίλκο. Εσείς στα 10 χρόνια φτιάξτε κάτι στον Αθλητισμό ; Τίποτα! Και για το Μιλκο ας μη μπούμε σε φωτογραφίες πως ήταν και πως έγινε…Ας το αφήσουμε καλύτερα. Κ Καπλάνη με όλα αυτά ο κόσμος καταλαβαίνει και έχει βγάλει τα συμπεράσματά του. Δυστυχώς ο Covid μας έβαλε σε καραντίνα αλλά εσείς φροντίσατε να μπει σε καραντίνα η Πόλη μας και ο Αθλητισμός πολύ νωρίτερα.

Καθίστε λοιπόν και παρακολουθήστε τον σχεδιασμό της Διοίκησης μήπως και μάθετε κάτι. Με σεβασμό και συμπάθεια από τον Άμισθο ( για να προλάβω κάποιο νέο τυχάρπαστο σενάριό σας ) συνεργάτη του Δημάρχου κ. Λάμπρου Μίχου.

Ματάκης Ντέμης
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής , PhD
Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας
σε θέματα Αθλητισμού