Βουρλιώτης: “Θα αναπτύξουμε τη Μουσική Τεχνολογία”

 

Έναν πολύ ειδικό αλλά χρήσιμο τομέα στο χώρο της Μουσικής, πρόκειται να αναπτύξει ο δήμος μας, για όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την παραγωγή μουσικών έργων.

Πρόκειται για τη ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. 

Η δομή θα φιλοξενηθεί στο υπόγειο του Δημοτικού Ωδείου, το οποίο έχει τις προϋποθέσεις να στεγάσει αυτήν τη δραστηριότητα και σαν χώρος ήταν εγκαταλειμμένος και θα διδάξουν έμπειροι άνθρωποι αυτής της τέχνης.

Η Μουσική Τεχνολογία πραγματεύεται την διαδικασία ηχογράφησης ενός καλλιτεχνικού έργου, από την μείξη του ήχου έως την ενορχήστρωση και άλλα σχετικά με την παραγωγή του.

Τα παραπάνω μας πληροφόρησε ο Αντιδήμαρχος κ. Βουρλιώτης στα μελλοντικά του σχέδια, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Στη συνέχεια της συζήτησής μας ο κ. Βουρλιώτης μας έστειλε περισσότερα στοιχεία επί του συγκεκριμένου τα οποία είναι τα εξής:

Νέα Τμήματα Μουσικής Τεχνολογίας & Music Business

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας αναβαθμίζοντας αρχικά και στη συνέχεια αξιοποιώντας πλήρως τις στουντιακές εγκαταστάσεις του δημιουργεί νέα τμήματα Μουσικής Τεχνολογίας και Music Business Development φτιάχνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο μια νέα και παραγωγική “κυψέλη” στην πόλη σαν απάντηση στις σύγχρονες προδιαγραφές της μουσικής και της ψηφιακής επεξεργασίας του ήχου. Σκοπός είναι να συνδέσει τα καλλιτεχνικά τμήματα με ακόμα πιο δημιουργικό και διαδραστικό τρόπο φέρνοντας τα πιο κοντά στην επεξεργασία της σύνθεσης και της παραγωγής.

Παράλληλα να δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να μάθουν περισσότερα για το πιο βασικό κομμάτι των επαγγελματιών του χώρου του θεάματος, της μουσικής και της τηλεοπτικής παραγωγής.

Τα νέα τμήματα σπουδών αφορούν όχι μόνο τη μουσική παραγωγή και την ενορχήστρωση, το studio recording, αλλά τη δισκογραφία και τη γενικότερη έννοια του music business και του entertainment. Ταυτόχρονα και με τη συνεργασία διακεκριμένων επαγγελματιών του χώρου, θα φιλοξενήσει ειδικά μαθήματα ανάλυσης – τεχνικής ενορχήστρωσης και μίξης, διαχείρησης πόρων, τεχνολογικού υλικού και ανθρώπινου δυναμικού, θα οργανώνει σεμηνάρια και case studies με “in house” freelance παραγωγές, εξασφαλίζοντας στους μαθητές πρακτική εξάσκηση (arrangements – mixes – remixes) πάνω σε υπάρχον αλλά και καινούργιο υλικό με σκοπό τη χρήση του στην αγορά και τη συμμετοχή σε επαγγελματικά projects μεγάλης κλίμακας.

Οι διπλωματούχοι αυτής της ειδικότητας μπορούν να απασχοληθούν στην αγορά εργασίας σε επαγγελματικά κατοχυρωμένες θέσεις στο χώρο του Πολιτισμού, των Τεχνών, των ΜΜΕ, της Μουσικής Παιδείας, του Θεάτρου και γενικότερα στο χώρο της Μουσικής και του θεάματος.