Ευτυχώς την πόλη μας επισκέφτηκε, η καλή πλευρά του ΙΑΝΟΥ…

Ο “ΙΑΝΟΣ” ένας από τους παλαιότερους θεούς της Ρώμης, που ήταν διπρόσωπος, έδωσε την ονομασία του στην κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα μας και ιδιαίτερα τη δυτική πλευρά της (Ιόνιο, δυτ. Πελοπόννησο κλπ.).

Ευτυχώς την πόλη μας επισκέφτηκε εχθές το βράδυ η καλή πλευρά του ΙΑΝΟΥ, διότι εάν μας κτύπαγε η κακή του, οι σαβούρες που υπήρχαν από εχθές στους δρόμους, πεζοδρόμια και πλατείες θα δημιουργούσαν μεγάλο πρόβλημα στο Δήμο μας.

Πόρτες, στρώματα,  είδη υγιεινής, κλαδιά, κλούβες μαναβικής, κοντροπλακέ και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί, σε διάφορα σημεία της πόλης.

Ευτυχώς το νερό που έπεσε ή πρόκειται να πέσει και μετά το ξημέρωμα κατά τη διάρκεια του Σαββάτου,  δεν είναι τίποτα άλλο από μια συνηθισμένη εποχιακή βροχόπτωση.

Ο Δήμος καθάρισε ως όφειλε, είτε επρόκειτο να βρέξει καταρρακτωδώς είτε με μικρότερη ένταση, τα φρεάτια που φυσιολογικά έπρεπε να είναι καθαρά.

Δεν έκανε κάτι παραπάνω από το χρέος και τις υποχρεώσεις που έχει.

Ας είναι πάντως περισσότερο προσεκτικός όταν είμαστε μπροστά σε έντονα καιρικά φαινόμενα. Αντικείμενα σαν κι αυτά που είναι πεταμένα στους δρόμους πρέπει να εξαφανίζονται και να μην υπάρχουν πεταμένα δεξιά και αριστερά.

Μη μας διαφεύγει άλλωστε το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας, δεν είχαμε ιδιαίτερα δυσάρεστες καταστάσεις από βροχοπτώσεις και κακοκαιρίες…

Για ακόμα μία φορά θέλοντας να βοηθήσουμε στο έργο της καθαριότητας, ενημερώνουμε την υπηρεσία καθαριότητας πως τέτοιες σαβούρες υπάρχουν στους δρόμους: Κακίσση, Μεσογείων, Περικλέους, Κισσάμου, Αλαμάνας κ.α.