Κέντρο Πρόληψης «Άρηξις»: “Το Καλοκαίρι μέσα μου”

Δελτίο τύπου

Παρουσίαση της δράσης του Κέντρου Πρόληψης «Άρηξις» για την ενδυνάμωση της κοινότητας τις μέρες της πανδημίας του covid-19
«Το Καλοκαίρι μέσα μου»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Άρηξις”, μετά τη μεγάλη απήχηση που είχε η διαδικτυακή δράση «Η δική μου Άνοιξη…» προχώρησε σε μία νέα δράση αυτο-υποστήριξης και έκφρασης, με τίτλο: “Το Καλοκαίρι μέσα μου”. Η δράση απευθύνθηκε σε όλα τα μέλη της κοινότητας των δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου (παιδιά, εφήβους και ενηλίκους), καθώς και κάθε άλλο / άλλη ενδιαφερόμενο / η.

“Το Καλοκαίρι είναι μια από τις 4 εποχές του χρόνου, με επίδραση στο φυσικό περιβάλλον, κυρίως μέσω της μεγάλης διάρκειας του φωτός και της αυξημένης θερμοκρασίας. Συμβολικά, αντιστοιχεί στο στοιχείο της “φωτιάς”.

Το Καλοκαίρι μπορεί να αποτελεί επίσης μία εσωτερική κατάσταση, να έχει δηλαδή σχέση με το ψυχικό μας περιβάλλον, την προσωπικότητα, τον τρόπο σκέψης, τη διάθεση, τα συναισθήματα, τη στάση ζωής μας. Ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες (αλλά και σε πείσμα αυτών), το φετινό καλοκαίρι ας αναλογιστούμε τι μας βοηθάει να είμαστε σε επαφή με την εσωτερική μας ζεστασιά, το φως και τον ‘καλό καιρό’ εντός.”

Με αφετηρία το παραπάνω κείμενο ζητήθηκε από μικρούς και μεγάλους να μοιραστούν με όποια μορφή έκφρασης επέλεγαν, όπως π.χ. διήγημα, ζωγραφική, κολάζ, κόμικ, σχέδιο, μουσική, τραγούδι, ποίημα, βίντεο κλπ., τα χαρακτηριστικά εκείνα που – παρά τις δυσκολίες αυτού του ιδιαίτερου καλοκαιριού- τους βοηθούσαν να κρατούν ζωντανό το «Καλοκαίρι μέσα τους». Κάθε έργο μπορούσε να είναι ατομικό ή / και ομαδικό. Επίσης απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να υπάρχει σεβασμός σε όσα ισχύουν για τα πνευματικά δικαιώματα και την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Τα έργα που λάβαμε ανέβηκαν, σταδιακά, στη σελίδα μας στο facebook και στο ιστολόγιό μας. Με την ολοκλήρωση της δράσης, δημιουργήθηκε ένα σχετικό βίντεο, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε:
– στο κανάλι μας στο youtube: https://www.youtube.com/watch?v=RQmaWPcTdyA
– στη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/watch/?v=762767334269970
– στο ιστολόγιό μας: https://kentroprolipsisarixis.blogspot.com/2020/09/blog-post.html

Θα χαρούμε να μας στείλετε τις εντυπώσεις και τα σχόλιά σας!

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης “Άρηξις” θέλουμε να ευχαριστήσουμε ολόψυχα όσους συμμετείχαν με τις μοναδικές δημιουργίες τους και πρόσφεραν στο φετινό καλοκαίρι περισσότερες “πινελιές” ομορφιάς και αισιοδοξίας!
Ευχόμαστε καλή συνέχεια σε όλες και όλους, με υγεία και ευημερία.

………………………………………………………………………………………………………………

Λίγα λόγια για το Κέντρο Πρόληψης

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Άρηξις» των δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω & Χαϊδαρίου δημιουργήθηκε με σκοπό να εφαρμόσει προγράμματα και παρεμβάσεις πρόληψης. Η φιλοσοφία της πρόληψης αφορά στην ανάπτυξη και ενίσχυση εκείνων των δεξιοτήτων των ατόμων που θα τους βοηθήσουν ώστε να κάνουν υγιείς επιλογές στη ζωή τους.

Συγκεκριμένα, τα προγράμματα στοχεύουν στην:
• Παροχή έγκυρης και επιστημονικής ενημέρωσης σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας στο πλαίσιο της κοινότητας
• Ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων
• Στήριξη των εκπαιδευτικών, των γονέων, των μαθητών και όλων των μελών της κοινότητας που ενδιαφέρονται.
 Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης παρέχονται δωρεάν.

Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Άρηξις»
Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω & Χαϊδαρίου
Σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και την Περιφέρεια Αττικής
Σμύρνης 28, Αιγάλεω, τηλ.210 5313243
e-mail: kp.arixis@yahoo.gr
facebook: kp.arixis
Ιστολόγιο: http://kentroprolipsisarixis.blogspot.com