Η Βουλευτής Χαρά Καφαντάρη του ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα των Σχολείων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12.09.2020

Χ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Εν όψει του ανοίγματος των σχολείων και με την Πανδημία να επελαύνει, η Χαρά Καφαντάρη βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δυτ. Αθήνας και αναπλ. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας, έκανε μια σειρά επαφών και συζητήσεων με Ενώσεις Συλλόγων γονέων του Αιγάλεω, Ιλίου και Περιστερίου. Παράλληλα, επισκέφτηκε τα Ειδικά σχολεία Αιγάλεω και άλλες εκπαιδευτικές μονάδες.

Η εικόνα των σχολικών μονάδων είναι απογοητευτική, εντελώς διαφορετική από αυτή, που επικοινωνιακά παρουσιάζει η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί της. Σημειώνουμε την εικονική πραγματικότητα, που παρουσίασαν στην τακτική ενημέρωση, που έγινε την Παρασκευή 11.9.2020.

«Ασκήσεις επί χάρτου» οι εξαγγελίες και οι κατευθύνσεις που δόθηκαν, αλλά το «πεδίο» είναι εντελώς διαφορετικό:

Οι καθαρίστριες αριθμητικά ανεπαρκείς, παρουσιάσθηκαν στα σχολεία μόλις την Παρασκευή 11.9.2020, ειδικά τώρα, που η σχολαστική καθαριότητα είναι μέσα στα υγειονομικά πρωτόκολλα κύρια προτεραιότητα.

“Έλλειψη αιθουσών διδασκαλίας, ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση των μαθητών και να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις, ζήτημα ιδιαίτερα σοβαρό για τα Ειδικά σχολεία.

Υγειονομικό υλικό όπως μάσκες , αντισηπτικά κλπ δεν έχουν φτάσει ακόμη στα σχολεία.

Εμφανής ανάγκη άμεσου διορισμού επί πλέον αναπληρωτών εκπαιδευτικών και δρομολόγηση μόνιμων προσλήψεων. Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση νομοθετεί την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τρεις μήνες…

Η ανησυχία της εκπαιδευτικής κοινότητας και του γονεικού κινήματος είναι έκδηλη και η αγωνιστική τους διάθεση γεγονός.

Η Κυβέρνηση πρέπει να αφήσει τους «ερασιτεχνισμούς» και την προχειρότητα στη λειτουργία των σχολείων, την ιδιαίτερη αυτή περίοδο που διανύουμε. Να διαθέσει άμεσα έκτακτα κονδύλια από τον προϋπολογισμό για την υγειονομική θωράκιση των σχολείων.

Οι διαρκείς αντιφάσεις και αλληλοαναιρέσεις κυβερνητικών, ακόμη και του Πρωθυπουργού, δεν αρμόζουν στον ευαίσθητο τομέα της Εκπαίδευσης, γιατί αφορά τα παιδιά μας, αφορά το Μέλλον.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ